Iliescu il face pe Geoana "filfizon" si "arogant". Geoana spune ca n-are rost sa rupa PSD in acest moment, astepind sa treaca alegerile pentru PE.

Ion Iliescu a incalcat moratoriul impus de Comitetul Executiv in PSD, lipind din nou e
Iliescu il face pe Geoana "filfizon" si "arogant". Geoana spune ca n-are rost sa rupa PSD in acest moment, astepind sa treaca alegerile pentru PE.

Ion Iliescu a incalcat moratoriul impus de Comitetul Executiv in PSD, lipind din nou etichete pe fruntea "prostanacului" Mircea Geoana, dar si pe fruntile celorlalti lideri ai partidului. La o adunare aniversara a Partidului Socialist Roman, Iliescu, citat de MEDIAFAX, i-a categorisit pe sefii PSD drept "filfizoni" si "aroganti" care "dau lectii de morala si echitate", fara a avea retineri "sa se infrupte din ce li se ofera". Iliescu a sugerat ca liderii PSD nu au in realitate mentalitati de stinga, acuzindu-i de impostura: "Ei fac pe socialistii, oameni de stinga, dar la ei acasa sa fie altfel". "Exista mentalitati cazone care vor sa impuna, ca la cazarma, aceeasi ordine pentru toti. In PSD exista o diversitate de valori si idei. S-ar putea forma aripi noi la stinga si spre centru. Altfel ne pierdem. Daca omul nu se simte in partid ca la el acasa, se retrage. De ce sa-si piarda omul vremea? Mai ales cu unii care vin cu aroganta", a mai declarat Iliescu.

Declaratiile lui Ion Iliescu, prin care acesta a vrut sa arate ca nu se supune moratoriului si ca nu se teme de sanctiunile cu care il ameninta conducerea PSD, i-au iritat pe liderii partidului, dar oficial acestia se feresc sa ii intoarca presedintelui de onoare acuzatiile. Presedintele PSD, Mircea Geoana, ne-a declarat ieri ca el nu doreste sa-i dea replica lui Ion Iliescu, dar sustine ca fiecare iesire verbala a acestuia este "evaluata". "Noi ne repectam moratoriul, sintem barbati, ne vedem de treaba noastra. Din punctul nostru de vedere am luat o decizie, o respectam. Dar si iesirile astea sint evaluate si vom lua o decizie dupa alegeri", a explicat Geoana pentru Cotidianul. Presedintele PSD a recunoscut ca declaratiile lui Iliescu fac rau partidului in perioada campaniei electorale, dar a explicat ca "n-are rost sa ne rupem acum". Cu alte cuvinte, Mircea Geoana a recunoscut ca luarea unei decizii de sanctionare a lui Iliescu ar duce automat la ruperea partidului, care este aminata deliberat pina dupa alegerile pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.