Disperati de viata extrasportiva a jucatorilor, oficialii catalanilor au intocmit un cod de conduita, iar Rijkaard va incerca sa transfere mai multi jucatori casatoriti.

Petrecerile si escapadele nocturne ale lui Ronaldinho in vara a
Disperati de viata extrasportiva a jucatorilor, oficialii catalanilor au intocmit un cod de conduita, iar Rijkaard va incerca sa transfere mai multi jucatori casatoriti.

Petrecerile si escapadele nocturne ale lui Ronaldinho in vara anului trecut, refuzul jucatorilor si al antrenorilor de a mai vorbi cu presa dupa pierderea titlului in 2007 in fata Realului si, in general, o atitudine publica dezordonata a membrilor clubului FC Barcelona i-au facut pe oficialii catalani sa le inmineze capitanului echipei, Carlos Puyol, si vicecapitanului Xavi un cod de conduita ce ar trebui respectat de intregul lot. Principala interdictie adresata elevilor lui Frank Rijkaard este aceea de a nu participa la vreo petrecere cu cel putin 48 de ore inaintea unei partide. In al doilea rind, in declaratiile lor le este interzis sa dea amanunte din interiorul clubului fara a fi autorizati in mod special sa le ofere, dar, pe de alta parte, trebuie sa-si faca timp de doua ori pe saptamina sa dea declaratii presei. In timpul pauzelor competitionale, clubul trebuie sa stie in permanenta in ce zona a Spaniei sau a lumii se afla fiecare fotbalist blaugrana si, in plus, jucatorilor le este interzisa cu desavirsire practicarea oricarui sport care le-ar pune in pericol sanatatea sau integritatea fizica. Noile reguli le-au fost comunicate joi dimineata fotbalistilor si ele ar ar trebui sa fie in masura sa mai limiteze numarul party-urilor la care semneaza condica de prezenta portughezul Deco sau sa-l mai tempereze pe fundasul Oleguer, un impatimit al sporturilor extreme, care nu cu mult timp in urma a fost copilot intr-un raliu. La rindul sau, antrenorul Frank Rijkaard va incerca sa evite actele de indisciplina orientindu-se spre transferul unor jucatori casatoriti. Dupa sapte etape jucate in campionatul Spaniei, FC Barcelona se afla pe locul 2, la doua puncte de Real Madrid, iar in ultima editie a Champions League a fost eliminata inca din optimi de FC Liverpool.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.