Meciul decisiv cu laureata europeana Norvegia s-a transformat, joi seara, intr-un adevarat cosmar pentru handbalistele tricolore, dupa ce echipa noastra pregatita de Gheorghe Tadici a fost egalata in ultimele doua secunde de joc si eliminata din curs
Meciul decisiv cu laureata europeana Norvegia s-a transformat, joi seara, intr-un adevarat cosmar pentru handbalistele tricolore, dupa ce echipa noastra pregatita de Gheorghe Tadici a fost egalata in ultimele doua secunde de joc si eliminata din cursa pentru laurii Cupei Mondiale. Din pacate, obtinand doar o remiza cu Norvegia, scor 26-26 (13-11), Romania paraseste prematur competitia, platind un tribut foarte greu pentru surprinzatorul esec din intalnirea cu Franta, cand au capotat cu 24-25. Decise sa nu piarda locul din careul de asi si obligate sa invinga campioana europeana, tricolorele au fortat desprinderea pe toata durata partidei dar opozitia norvegiencelor a facut ca echilibrul sa se mentina pana in ultimul minut de joc. In minutul 60, arbitrii dicteaza 7 metri pentru Romania iar fosta golgetera a Europenelor, Simona Gogarla (8 goluri), transforma impecabil, aducand echipei noastre un avantaj minim: scor 26-25. In disperare de cauza, antrenoarea Marit Breivik solicita time-out, Tadici le cere jucatoarelor sale o aparare avansata om la om, iar la reluare Bradeanu este eliminata gratuit pentru doua minute. O urmeaza pe banca Meirosu, "taxata" pentru o infractiune dubioasa la patrunderea extremei Aamodt, iar cavalerii fluierului dicteaza si lovitura de penalitate cand tabela mai indica doar doua secunde pana la terminarea partidei. Iritat, Gheorghe Tadici protesteaza vehement si vede cartonasul rosu, fiind trimis in tribune. Aflata fata-n fata cu Tereza Tamas, vedeta Hammerseng reuseste sa inscrie un gol care trimite Romania acasa si stabileste programul pentru semifinale: Franta - Danemarca si Rusia - Norvegia. Astfel, dupa un loc patru la editia inaugurala si o finala pierduta impotriva rivalei Rusia, in 2006, tricolorele parasesc prematur Cupa Mondiala de la Aarhus si vor avea la dispozitie doar cateva saptamani pentru a trece rapid peste acest esec surprinzator. Nu de altceva, dar in decembrie vor intra in focurile Mondialelor, unde au ca obiectiv prioritar obtinerea unui loc care sa le aduca vizele pentru JO 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.