Astfel DNA i-a trimis in judecata pe Remus Virgil Baciu, fost consilier personal al fostului ministru al Sanatatii Daniela Bartos, Daiana Elena Druta, medic la Spitalul Cantacuzino Bucuresti, ambii pentru luare de mita si abuz in serviciu. Cel de-al
Astfel DNA i-a trimis in judecata pe Remus Virgil Baciu, fost consilier personal al fostului ministru al Sanatatii Daniela Bartos, Daiana Elena Druta, medic la Spitalul Cantacuzino Bucuresti, ambii pentru luare de mita si abuz in serviciu. Cel de-al treilea trimis in judecata este Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant legal al SC Vodimedicor Tg. Jiu, pentru dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si instigare la marturie mincinoasa. Ileana Adriana Deac, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a fost, de asemenea, trimisa in judecata de procurorii DNA, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.
Procurorii sustin ca in perioada 13 decembrie 2002 -31 ianuarie 2003, Remus Baciu si Elena Druta, in calitate de presedinte, respectiv membru al Comisiei de licitatie nationala organizate de Ministerul Sanatatii in anul 2002 pentru achizitionarea de produse contraceptive, au inlesnit, cu incalcarea normelor legale, atribuirea catre SC Vodimedicor Tg. Jiu a unui contract de achizitie publica in valoare totala de 223.000 de dolari, avand ca obiect achizitia a 16.200 de sterilete tip Cooper T 380 A. Prin acest contract, Ministerul Sanatatii a achizitionat sterilete la pretul unitar de 46,15 lei, in conditiile in care, potrivit Mediafax, pretul de import unitar al steriletului era de 1,54 lei, iar pretul mediu unitar al produselor similare valorificate la acea data prin reteaua farmaceutica era de 9,06 lei. Astfel, potrivit procurorilor, bugetul Ministerului a fost prejudiciat cu suma de 178.000 de dolari.
Potrivit DNA, pentru inlesnirea atribuirii acestui contract, Baciu a primit de la Spiridon Vodislav, cu titlu de mita, suma de 67.000 de lei. Pentru a ascunde natura reala a acestei sume, Baciu a determinat-o pe concubina sa, Adriana Deac, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, sa intocmeasca un contract de asistenta juridica care viza solutionarea unui litigiu inexistent al Vodimedicor cu o firma de transport aerian. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.