Douazeci de persoane au fost ranite joi in confruntarile dintre fortele de ordine si imigrantii de la periferia Madridului. Politia venise sa supravegheze demolarea casei unei familii de marocani, construita ilegal pe domeniul public. Un tribunal din
Douazeci de persoane au fost ranite joi in confruntarile dintre fortele de ordine si imigrantii de la periferia Madridului. Politia venise sa supravegheze demolarea casei unei familii de marocani, construita ilegal pe domeniul public. Un tribunal din Madrid a decis ieri prelungirea pe termen "nedefinit" a deciziei de interzicere a demolarii caselor in care locuiesc sapte familii de romani. Incidentele violente au avut loc in cartierul Canada Real Galiana, unde locuiesc aproximativ 30.000 de persoane in 2000 de cladiri construite ilegal. Aproximativ 200 de locuitori, majoritatea marocani, romani si romi, au iesit pe strazi ieri dimineata pentru a protesta fata de "brutalitatea" agentilor veniti sa asiste la demolarea locuintei de joi. "Nu au decat sa ne opreasca sa construim alte case pe viitor. Dar unde vom merge daca ne demoleaza casele?", s-a plans marocanul Mohamed Wahdran, care locuieste de doi ani in cartierul situat la aproximativ 15 kilometri de centrul Madridului. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.