Pensiunile turistice reprezinta si in acest an cea mai ieftina varianta de a petrece Revelionul. Daca cineva se orienteaza spre hoteluri, destinatiile externe le concureaza cu succes pe cele autohtone.

Operatorii de turism prezenti la
Pensiunile turistice reprezinta si in acest an cea mai ieftina varianta de a petrece Revelionul. Daca cineva se orienteaza spre hoteluri, destinatiile externe le concureaza cu succes pe cele autohtone.

Operatorii de turism prezenti la Tirgul de Turism al Romaniei care se desfasoara in aceasta perioada la Romexpo spun ca Valea Prahovei ramine destinatia preferata a romanilor cind vine vorba de petrecerea Sarbatorilor de iarna. Concurenta vine din parte pensiunilor turistice.

Pe Valea Prahovei, in perioada Revelionului, preturile pornesc de la aproximativ 250 de euro. La acest pret se poate petrece un sejur de trei nopti la un hotel de 2 stele din Sinaia. In functie de facilitati si de regimul de masa, pretul poate ajunge la 350 de euro. Pentru un pachet de trei sau patru nopti intr-un hotel de 3 stele din aceeasi statiune se vor plati aproximativ 450-500 de euro, in vreme ce pentru un hotel de 4 stele preturile sar de 500 de euro. In Predeal, preturile sint la niveluri apropiate: 350-400 de euro pentru un hotel de 3 stele, 550-750 de euro pentru un hotel de 4 stele. Trebuie specificat ca unele hoteluri ofera si masa in regim all-inclusive.

In Poiana Brasov, preturile pentru un sejur de cinci nopti in Poiana Brasov sint intre 400 si 750 de euro de persoana, in functie de categoria hotelului si de tipul de masa pentru care s-a optat. Cei care se simt bine la mare pot opta pentru un sejur pe litoral. De exemplu, in Mamaia, un sejur de trei nopti costa intre 180 si 350 de euro, in functie de tipul hotelului pentru care se opteaza.

Pensiunile turistice reprezinta varianta mai ieftina. Astfel, pensiunile din reteaua ANTREC din zona Brasov (Bran, Moeciu, Prejmer, Zarnesti sau Poiana Marului) au anuntat preturi cuprinse intre 45 si 95 de euro, in functie de numarul de margarete al unitatii de cazare. Un sejur de cinci nopti va costa de la 225 de euro. Pachetele includ cazare, demipensiune sau pensiune completa si masa festiva de Revelion. In Maramures, la Botiza de exemplu, un pachet similar costa in jur de 250 de euro. Exista pensiuni si pe Valea Prahovei. In Sinaia, un pachet de Revelion la o pensiune de 2 margarete costa in jur de 250-300 de euro.

Oferta de la Tirg abunda si in destinatii straine. In Tunisia, un sejur de sapte nopti cu demipensiune, in Hammamet, la un hotel de 4 stele, costa aproape 700 de euro. Pentru 5 stele se vor plati peste 750 de euro pentru un sejur. In Maroc, un circuit de noua zile care include vizitarea unor orase precum Casablanca, Rabat ori Marrakech, sau a unor obiective istorice, costa 950 de euro, bani in care nu sint incluse taxa de aeroport si transportul aeroport-hotel-aeroport. O alta varianta o constituie Bulgaria, care ofera preturi mai mici. Un sejur de Revelion intr-un hotel de 4 stele, in regim all-inclusive, costa 250 de euro, in vreme ce pentru 5 stele, cu demipensiune, se vor plati 300-320 de euro.

Egiptul este una dintre cele mai cautate destinatii de Revelion. Un sejur de o saptamina intr-un hotel de 3 stele din Hurghada, in regim all-inclusive, costa in jur de 480-500 de euro, in vreme ce, pentru un hotel de 4 stele, pretul ajunge la 550-600 de euro. Cei care vor mai mult confort pot opta pentru un hotel de 5 stele, unde preturile pentru un sejur all-inclusive sar de 600 de euro. In El Gouna, un sejur intr-un hotel de 5 stele costa peste 750 de euro. Cei care vor sa mearga in Egipt pot opta si pentru o croaziera, al carei pret e intre 550 si 750 de euro. Acest program include si vizitarea principalelor obiective istorice. Turcia vine si de Revelion cu preturi bune: 550 de euro pentru un sejur all-inclusive la un hotel de cinci stele.



Orasele europene sint si ele printre cele mai cerute destinatii pentru petrecerea Revelionului. O vacanta de cinci zile la Budapesta costa peste 300 de euro, pret in care intra micul-dejun si cina festiva de Revelion. Un sejur de cinci zile, in perioada Revelionului, la Paris, presupune o cheltuiala de 600 de euro, bani in care intra, pe linga cazare, doar micul-dejun. Reprezentantii agentiilor de turism spun ca anul trecut s-au vindut foarte bine si pachetele pentru Praga, care costa in jur de 400 de euro de persoana pentru un sejur similar cu cel din oferta pentru Paris si Viena, pentru care pretul ajunge la 420-500 de euro.

Exista si variante de lux, pentru turistii pretentiosi. Astfel, cei care opteaza pentru Mauritius vor plati in jur de 3.350 de euro pentru un pachet de zece zile. Ceva mai ieftin este un sejur de Revelion in Cancun: aproximativ 2.400 de euro, tot pentru zece zile. Alte variante pentru cei care vor experiente noi sint Hong Kong si Rio de Janeiro. Varianta sud-americana costa in jur de 2.200 de euro, in vreme ce pentru Hong Kong se vor plati 1.400-1.500 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.