Un sportiv, o drama si un Robert De Niro la cote maxime. 'Raging bull>> ('Taurul furios>>) este unul dintre filmele de referinta ale regizorului Martin Scorsese si unul definitoriu pentru cariera lui Robert De Niro. Productia cinematografica prezent
Un sportiv, o drama si un Robert De Niro la cote maxime. 'Raging bull>> ('Taurul furios>>) este unul dintre filmele de referinta ale regizorului Martin Scorsese si unul definitoriu pentru cariera lui Robert De Niro. Productia cinematografica prezentata astazi poate fi votata pe www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun film al tuturor timpurilor.

Acest film biografic a fost un proiect personal al actorului Robert De Niro. El a descoperit autobiografia fostului campion la categoria mijlocie Jake La Motta si i-a convins pe regizorul Martin Scorsese si pe scenaristul Paul Schrader, colaboratorii sai din „Soferul de taxi“, sa realizeze acest material intens, aparent descurajant. Intr-un final, Scorsese accepta si chiar decide sa-l distribuie pe tatal sau, Charles Scorsese, intr-un rol secundar, Charlie. Dupa modelul seriei „Rocky“, despre boxerul sarac si ghinionist care supravietuieste si triumfa, „Taurul furios“ indrazneste sa propuna un gen de sportiv total opus. Un boxer furios, care sfarseste ca un „fost“, fara sa fi invatat ceva cu adevarat pe parcursul carierei sal e sau sa fi gasit satisfactie.

„Taurul furios“ este si o explorare a sufletului unui om primitiv si violent. Protagonistul se arata misogin, chiar homofob. De Niro este exemplul de ceea ce inseamna actorie la cel mai inalt rang. Personajul inspira mila si simpatie, aratand consecintele pe care gelozia si agresiunea le au in ringul de box, pentru luptator si familia acestuia. Reusita actoriceasca a actorului i-a adus si un Oscar pentru cel mai bun rol masculin. Este atat de convingator si ca bruta, ca o masina de boxat, in ring, dar si ca om ruinat, pasionat de sandvisuri.

De la glorie si faima la decadere si blazare
Filmul incepe cu un Jake La Motta trecut de prima tinerete, care face numere de stand-up comedy. Cu ajutorul flashback-urilor, ajungem sa-l vedem pe acesta in anii tineretii. Jake este un talentat si ambitios boxer din Bronx, iar fratele lui, Joey (Joe Pesci), ii este manager. Incet, incet, Jake urca in topul boxerilor, iar pe plan sentimental, curteaza o fata de numai 15 ani, Vicki, pe care o cunoscuse in cartier. Dupa ce prima sotie il paraseste, el incepe o relatie cu Vicki, care va duce la casatorie si copii. Ca boxer, Jake promite, insa este prea incapatanat. Incaseaza pumni, dar lupta cu pasiune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.