Fostul liberal Ovidiu Draganescu este prefect de Timis. Desi, aparent, s-a supus depolitizarii pozitiei sale, de fapt, din umbra, a condus partidul mai bine de doi ani. Incerca sa faca fata si "mandrei" si "dragei", dupa cum putea, dar toate lucruri
Fostul liberal Ovidiu Draganescu este prefect de Timis. Desi, aparent, s-a supus depolitizarii pozitiei sale, de fapt, din umbra, a condus partidul mai bine de doi ani. Incerca sa faca fata si "mandrei" si "dragei", dupa cum putea, dar toate lucrurile au o limita. Dupa ce s-a facut cunoscut la Timisoara ca "Jupanul cu sapca", datorita obiceiului de a colinda barurile si cluburile, pana in zori de zi, deschizand cu greu ochii si aparand la birou, adesea, pe la ora pranzului, Ovidiul Draganescu a facut un obicei din a se ascunde sub cozorocul sapcutei adolescentine, in speranta ca l-ar ajuta la managementul comunicarii disco! Aparitiile in media au fost generate, de cele mai multe ori, de lansarea unor atacuri fara acoperire, in mod special impotriva Primariei Timisoara.
Recent conturatul Pol de Dreapta a generat o promisiune de sustinere a administratiei locale de catre Guvernul liberal, condus de Tariceanu. Desi, la intalnirea de la Timisoara, Draganescu i-a promis sefului sau ierarhic ca nu va mai ataca nemotivat Primaria, condusa de singurul primar taranist din tara, in persoana domnului Gheorghe Ciuhandu, promisiunile au tinut cat vizita: o zi. Atacurile la radio, la televiziunile locale si in presa scrisa (care iubeste festivalul carnagiului politic) au continuat. Draganescu face, prin atitudinea sa, prin incapacitatea de a-si respecta cuvantul dat, ca Polul Dreptei sa para o formalitate.
In urma cu cateva zile, PNL Timis a comunicat ca se dezice de fostul presedinte al filialei locale. PNL incearca astfel sa-si respecte promisiunile facute. Cui foloseste, oare, aceasta atitudine a lui Draganescu? Logica arata ca doar lui insusi. Si atat. Simpatia sa cu PLD Timis, cu Oancea, fostul primar al Timisoarei, care a dat frau liber construirii de case cu turnulete de catre tiganii "de matase" (cum isi spun tiganii bogati din Banat), dezvoltarea unei atitudini de boss, de atotstiutor, sunt toate indicii ca acesta ar vrea sa fie primar al Timisoarei. Chiar daca asta va fi doar o iluzie, omul are dreptul sa viseze, calcand peste onoarea cuvantului dat, peste respect si peste nevoia de normalitate.
PNL Timis, prin vocea presedintelui sau, Liviu Borha, un tip ce parea mai mult supus decat curajos, arata ca, cel putin aici, local, Polul de Dreapta a fost luat in serios. Nu se face bascalie mioritica pe aceasta tema, nu se raspandesc cuvinte goale, oamenii chiar cred in acest pol.
Daca PNL Timis s-a dezis de prefectul de Timis, Guvernul ce asteapta?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.