ZIUA VOLUNTARILOR. Petrom a organizat ieri in Parcul Lunca Florilor din Bucuresti "Ziua voluntarilor". Petrom, unul dintre cei mai mari poluatori din Romania, incearca astfel sa demonstreze deschiderea sa spre ecologie. Firma a demarat in luna septembrie lucrarile pentru trei parcuri in amenajarea carora compania a anuntat ca se va implica: Lunca Florilor din Bucuresti, Parcul Central din Moinesti si Expo Parc din Pitesti.


SCRISOARE CÃ…TRE MINISTERUL AGRICULTURII. Greenpeace Romania a trimis o scrisoare noului ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, prin care ii cere acestuia sa interzica in tara noastra cultivarea organismelor modificate genetic. Organizatia ecologista i-a prezentat ministrului dovezi stiintifice in sustinerea acestui demers. Greenpeace militeaza de cativa ani pentru interzicerea OMG in Romania, obtinand pana acum o serie de promisiuni din partea politicienilor si foarte putine fapte.


AUTORIZATIE PENTRU INGROPARE. Comandamentul antiepizootic Timis a decis sa autorizeze societatea Smithfield sa ingroape dejectiile de origine animala de la fermele din patru amplasamente din judet. Subprefectul Marossy Zoltan a precizat ca este vorba despre unitatile din Sannicolau-Mare, Sannicolau-Mare 1, Sinnicolau-Mare 2 si Mures 1, iar respectarea acestor prevederi va fi supravegheata de agentul agricol din orasul Sannicolau-Mare, respectiv din comuna Periam. Orice abatere va fi raportata la Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu. In caz de nerespectare a masurilor din prezenta hotarare se vor aplica sanctiuni in conformitate cu prevederile legale in vigoare. (Rompres)