Proiectul PRM de despagubire al proprietarilor ce au achizitionat de la stat imobile nationalizate abuziv a fost amendat consistent de Comisia juridica a Senatului, dar plenul acestei Camere a retrimis ieri proiectul la Comisie pentru a stabili daca
Proiectul PRM de despagubire al proprietarilor ce au achizitionat de la stat imobile nationalizate abuziv a fost amendat consistent de Comisia juridica a Senatului, dar plenul acestei Camere a retrimis ieri proiectul la Comisie pentru a stabili daca legea intra in categoria celor ordinare sau organice. Pana la adoptarea acestei decizii, senatorii au votat amendamentele aduse. Unul dintre ele prevede ca plata despagubirilor sa se faca de catre autoritatile locale, deoarece acestea au instrainat imobilele in baza Legii 112/1995. Amendamentul l-a nemultumit pe unul dintre initiatori, senatorul Valentin Dinescu, care a apreciat ca bugetele locale vor fi impovarate excesiv.
Tot ieri, Senatul a hotarat ca o parte din fondurile alocate constructiei de locuinte pentru chiriasii evacuati sa fie suportate de catre administratia locala. Amendamentul apartine senatorului PRM Gheorghe Funar. Acesta a propus, iar plenul a votat un alt amendament adus Ordonantei 74/2007 privind fondul de locuinte pentru chiriasii evacuati, prin care este completata lista criteriilor pentru acordarea locuintelor cu cel al marimii veniturilor celor evacuati, pe langa numarul copiilor sau conditiile actuale de locuit. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.