Banca centrala a Turciei a coborat rata dobanzii de referinta, la care atrage lichiditatea din piata, cu 0,5%, peste asteptarile analistilor, si a taiat 0,75% din rata dobanzii la care finanteaza bancile, indicand insa ca ramane prudenta. Institutia
Banca centrala a Turciei a coborat rata dobanzii de referinta, la care atrage lichiditatea din piata, cu 0,5%, peste asteptarile analistilor, si a taiat 0,75% din rata dobanzii la care finanteaza bancile, indicand insa ca ramane prudenta. Institutia a comunicat dupa reuniunea ei lunara ca a micsorat rata dobanzii la care atrage banii din piata pana la 16,75% pe an, de la 17,25%, si dobanda de finantare la 21,50% pe an, de la 22,25%. Reprezentantii bancii centrale a Turciei au spus ca diferenta dintre dobanzi trebuie diminuata treptat, a informat Reuters, citat de NewsIn. Un sondaj al Reuters a indicat ca majoritatea economistilor estimau ca banca centrala a Turciei va scadea dobanda de referinta cu 0,25%, doar unii dintre ei anticipand ca o reducere a ratei-cheie cu 0,5% sau chiar 0,75%. "Boardul bancii centrale a Turciei a ajuns la concluzia ca, in contextul politicii actuale a institutiei, cu scaderi prudente si gradate ale ratelor dobanzilor, probabilitatea ca inflatia sa se apropie de tinta pe termen mediu este mare", arata un comunicat al bancii centrale a Turciei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.