Actele fiscale, valabile fara stampila Actele fiscale care sunt transmise contribuabililor prin intermediul mijloacelor informatice (n.r.- internet) sunt valabile fara semnatura si stampila organului emitent, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Documentele fiscale care au acest regim sunt somatia, decizia referitoare la obligatiile de plata, titlul executoriu, adresele de infiintare a popririi si instiintarile de poprire, respectiv de stingerea creantelor fiscale. (Dana Banzea) Achizitia Petromservice, la Concurenta Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Petrom va prelua activitatile de servicii petroliere desfasurate de Petromservice, a aratat ieri institutia. Scopul este „stabilirea compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal". Petrom a incheiat la 18 septembrie un contract pentru achizitia activitatilor de servicii petroliere ale Petromservice, pentru 328,5 milioane de euro, tranzactia urmand sa fie finalizata la inceputul anului viitor, dupa avizul Concurentei. (Teodora Vasalca) O noua gama de uleiuri de motor Petrom a lansat, ieri, o noua gama de uleiuri de motor, Petrom Motor Oil, si intentioneaza sa isi creasca vanzarile de astfel de produse cu 15% pana in 2008, potrivit oficialilor companiei. Pe langa benzinarii, uleiurile vor fi introduse si in supermarketuri, magazine specializate si service-uri. Ele ar putea fi vandute si pe piata bulgareasca. Piata de lubrifianti se ridica, potrivit estimarilor Petrom, la 160.000 tone pe an, insemnand circa 300 milioane de euro. (Teodora Vasalca)

Profit dublu la Banca Transilvania Banca Transilvania (TLV) a afisat ieri un profit net de 53,96 milioane lei (16,07 milioane euro) in trimestrul trei din 2007, de peste doua ori mai mare decat rezultatul net obtinut in intervalul similar al anului trecut, ca urmare a dezvoltarii tuturor liniilor de afaceri ale banci. Veniturile totale ale bancii in trimestrul al treilea al anului in curs s-au dublat fata de intervalul similar din 2006, pana la 639,98 milioane lei (190,7 milioane euro). (NewsIn)

Oferte pentru lichidarea Petrotrans Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a organizat, luni, prima sedinta a licitatiei pentru desemnarea lichidatorului companiei Petrotrans Ploiesti, dupa ce pana la termenul limita au fost depuse doua oferte din partea IPCMG SPRL Bucuresti si Continvest Insolventa IPURL Constanta. Comisia de licitatie a deschis luni plicurile continand documentele de precalificare si a inceput verificarea acestora, a anuntat, marti, AVAS. Data limita de depunere a ofertelor pentru desemnarea lichidatorului a fost vineri, 12 septembrie. (Mediafax)