Imigrantii sunt tot mai bine vazuti in Marea Britanie. Aceasta este concluzia unui studiu guvernamental dat publicitatii ieri.

Documentul, facut public in ziua in care la Londra s-a reluat dezbaterea privind impactul migratiei fortei de m
Imigrantii sunt tot mai bine vazuti in Marea Britanie. Aceasta este concluzia unui studiu guvernamental dat publicitatii ieri.

Documentul, facut public in ziua in care la Londra s-a reluat dezbaterea privind impactul migratiei fortei de munca, inclusiv ridicarea restrictiilor impuse muncitorilor romani si bulgari, evidentiaza rolul benefic al imigratiei in raport cu economia tarii.

Astfel, potrivit raportului, est-europenii au contribuit la cresterea cu sase miliarde de lire sterline a economiei in 2006 in Marea Britanie. In plus, muncitorii din Europa de Est sunt mult mai harnici si mai seriosi decat cei britanici, scrie The Times, citand fragmente din raport. Muncitorii straini sunt mai calificati si de multe ori mai dispusi sa munceasca decat muncitorii britanici.


SALARII. Documentul mai arata ca muncitorii est-europeni sunt mult mai bine platiti decat muncitorii britanici. Sutele de mii de imigranti care au calcat in ultimii ani pragul Marii Britanii au avut un impact "imperceptibil" asupra somajului si au condus doar la o "modesta incetinire a cresterii salariilor" britanicilor.

Fenomenul imigrationist a determinat o crestere semnificativa a pretului la locuinte in opt regiuni ale tarii. Imigrantii reprezentau, la sfarsitul anului 2006, 12,5% din forta de munca din Marea Britanie, fata de 7,4 % in deceniul trecut.

Anul trecut, imigratia a adus economiei britanice o crestere de peste 8,5 miliarde euro, in contextul in care imigrantii au  platit impozite mai mari decat localnicii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.