La concertul din Montreal al artistei americane, romanul a primit ovatiile a 12.000 de oameni, chiar in sala in care simbata va boxa pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie.

Pugilistul roman, Lucian Bute, se afla la numai un pas de implinirea celui mai mare vis al sau: cistigarea titlului mondial la profesionism. Legitimat la clubul canadian Interbox, Bute se va lupta simbata dimineata (5.00, ora Romaniei), la Montreal, pentru centura cu diamante IBF la categoria supermijlocie, in compania columbianului Alejandro Berrio, actualul detinator al titlului. Pugilistul roman a adunat pentru acest meci nu mai putin de 140 de sedinte de antrenament, un record pentru clubul canadian. „Am vizionat de nenumarate ori meciurile lui Berrio. Nu va putea sa ma surprinda cu nimic in aceasta infruntare, pentru ca stiu exact ce am de facut in ring. Viteza si mobilitatea mea nu ii vor fi pe plac. Va incerca sa ma puna sub presiune inca din prima repriza. Este stilul lui, dar sint obisnuit. Eu nu sint presat, vreau sa cistig repriza dupa repriza. Vom vedea daca va mai avea energie in repriza a 5-a sau a 6-a. Eu sint la fel de rapid in repriza a 12-a ca in prima", spune increzator romanul, care admite insa: „Inainte de meci, cu 24 de ore, voi avea fluturi in stomac. Este normal, pentru ca toata viata am visat sa devin campion mondial, iar acum mi s-a oferit aceasta sansa. Totusi, cind ceasul va suna, voi fi pregatit pentru lupta, voi face totul pentru a cistiga. Este pentru a 10-a oara cind sint capul de afis al galei si am invatat sa suport aceasta presiune".

Aflat la Montreal din vara lui 2003, Lucian Bute a fost „adoptat" imediat de canadieni, care il considera deja unul de-ai lor: „Tot mai multa lume vine sa ma vada boxind la Bell Centre, iar atunci cind merg la restaurant sau la cumparaturi, multa lume ma recunoaste, vine sa-mi stringa mina sau sa ma imbratiseze". De altfel, vinerea trecuta, Lucian, care a fost prezent la concertul lui Jennifer Lopez de la Montreal, a fost aclamat de intreaga sala in momentul in care a fost recunoscut. Indragostit de Canada, pugilistul roman vrea sa-si achizitioneze o casa in tara sa de adoptie: „Deocamdata locuiesc cu chirie intr-un apartament de trei camere din Montreal, dar intentionez sa-mi iau o casa aici. Ma simt privilegiat ca traiesc aici, imi place totul. La restaurante, gasesc orice imi doresc, iar in supermarket nu am probleme in a gasi ingredientele care sa-mi permita sa gatesc mincaruri romanesti".

Cu prietenii si familia din Romania tine legatura prin telefon sau prin Internet. "Pentru ultima factura la telefon am platit 485 de dolari. Este cea mai mare suma platita, cu exceptia chiriei, 700 de dolari. Vorbesc cu mama mea la Galati, cu cele doua surori din Italia si asta face sa sara cheltuielile cu telefonul", povesteste Bute. In cei patru ani de cind a trecut la profesionism, romanul a invins in toate cele 20 de meciuri disputate, 16 dintre acestea incheindu-le inainte de limita. De partea cealalta, Berrio a disputat 26 de meciuri la profesionism, toate cistigate, 25 dintre acestea prin KO. Conform presei canadiene, Bute, care a cistigat in ultimii doi ani circa un milion de dolari, va avea vineri o bursa de 200.000 de dolari.