DECIZIE - Remes a fost suspendat din PNL Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ieri pentru Mediafax ca fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, a fost suspendat din partid pe perioada derularii anchetei in cazul s
 DECIZIE - Remes a fost suspendat din PNL Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ieri pentru Mediafax ca fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, a fost suspendat din partid pe perioada derularii anchetei in cazul sau. Conform lui Orban, decizia a fost luata cu 17 voturi pentru si unul impotriva. El a precizat ca votul impotriva este de fapt al unei persoane care dorea excluderea definitiva din partid a lui Remes, nu doar suspendarea. Orban a refuzat sa nominalizeze persoana care a votat impotriva. DEPUTATI - 44.000 de lei pentru obiecte decorative Pentru ca au economisit bani atunci cand si-au cumparat instalatia de exhaustare talas/lemn, deputatii isi vor putea decora salonul Duca, folosit pentru intalnirile oficiale. Conducerea Camerei a decis ieri ca suma de 44.388 de lei sa fie folosita pentru achizitionarea unui ceas din bronz, a unui vas decorativ din bronz si cristal, pentru o fructiera din argint, o statueta scoala franceza din antimoniu si o sculptura nonfigurativa din bronz eloxat (tratat contra oxidarii) si piatra. (C.V.) CHIRIASI EVACUATI - Case de la autoritatile locale Autoritatile locale vor trebui sa asigure fonduri pentru cofinantarea construirii de case destinate chiriasilor care sunt evacuati din casele nationalizate, au decis ieri senatorii cu 49 de voturi pentru, trei abtineri si nici un vot impotriva, adoptand astfel cu modificari Ordonanta de Urgenta 74/2007. Senatul nu a reusit insa ieri sa decida si asupra despagubirilor care ar trebui acordate proprietarilor proveniti din randul fostilor chiriasi in baza Legii 112/1995 si care sunt eva­cuati in urma unei decizii judecatoresti. (A. Nine)   UNINOMINAL - PRM ameninta cu motiunea PRM va initia o motiune de cenzura daca Guvernul isi asu­ma raspunderea in Parlament pentru introducerea votului unino­minal. Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas (foto) a declarat ieri ca liderii partidului se vor consulta pentru eventuala mo­ti­u­ne cu reprezentantii tuturor par­tidelor parlamentare. Bolcas a mai spus ca intentia presedintelui Basescu de a convoca un re­ferendum pentru uninominal reprezinta o "pretinsa ame­nin­tare, care este lipsita de obiect, de bun-gust si de bun-simt". (C.V.) EUROALEGERI - Lista PD, prima pe buletinul de vot Candidatii PD vor ocupa pri­ma pozitie pe buletinele de vot la euroale­geri, la 25 noiembrie, conform extragerii facute ieri de pre­se­dintele BEC, Gheorghe Florea. Lista PD va fi urmata, in ordine, de cele ale PRM, PNL, PSD, UDMR si PC. La extra­ge­rea partidelor neparlamentare, primul a fost PNTCD, urmat de Partida Romilor "Pro Europa", Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD si PAS. Potrivit legii, ultima pozitie pe buletinul de vot va fi ocupata de candida­tul indepen­dent Ladislau Tökes.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.