Eka Development, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului Eka Investment, a achizitionat doua terenuri, amplasate in nordul Capitalei, unde va construi doua imobile de birouri cu o suprafata totala de 8.000 de metri patrati, valoarea investitiilor
Eka Development, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului Eka Investment, a achizitionat doua terenuri, amplasate in nordul Capitalei, unde va construi doua imobile de birouri cu o suprafata totala de 8.000 de metri patrati, valoarea investitiilor fiind de 13,5 milioane de euro.
"Am finalizat achizitia a doua terenuri pozitionate pe bulevardul Nicolae Caramfil, dupa cinci luni de la inceperea negocierilor. Lucrarile pentru constructia Eka Business Center II, proiect cu o suprafata de 4.500 de metri patrati, vor incepe la sfarsitul acestei luni, urmand ca la jumatatea lunii noiembrie sa inceapa si lucrarile la Eka Business Center III", a declarat, intr-un comunicat, actionarul majoritar al firmei, Emil Pop.
Primul imobil va avea doua subsoluri, parter si sase etaje si o suprafata totala construita de circa 4.500 de metri patrati. Proiectul are ca termen de finalizare sfarsitul anului 2008 si va dispune de 70 de locuri de parcare. Valoarea investitiei este evaluata la opt milioane de euro.
Cea de-a doua cladire, Eka Business Center III, va fi construita la intersectia bulevardului Nicolae Caramfil cu strada Intrarea Gliei si va avea o structura de doua subsoluri, parter si cinci etaje, pe o suprafata construita de 3.500 de metri patrati, se precizeaza in comunicat.
Investitia necesara dezvoltarii acestui proiect este estimata la 5,5 milioane de euro.
In luna septembrie, Eka Development a vandut Centrului Medical Unirea un imobil de birouri construit in zona de nord a Bucurestiului, pentru 4,5 milioane de euro.
In portofoliul firmei se regaseste dezvoltarea, inchirierea si ulterior vanzarea altei cladiri de birouri, Alfa Business Center, situata de asemenea in nordul Bucurestiului, tot pe bulevardul Nicolae Caramfil. Cladirea cu o suprafata de 3.700 de metri patrati a fost vanduta la sfarsitul anului trecut, la pretul de 6,5 milioane de euro. Grupul Eka Investment are actionariat 100% romanesc si este detinut de omul de afaceri Emil Pop.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.