Procurorul Ion Vasilache il inlocuieste pe generalul Dan Voinea, care asigura pina ieri interimatul la sefia Parchetelor Militare.

Prin ordin al procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Codruta Kövesi, colonelul magistrat Ion Vasilache a fost delegat pina la sfirsitul anului in functia de procuror militar sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului ICCJ. Functia pe care o ocupa colonelul Vasilache incepind de ieri a fost libera in ultimii doi ani. In acest timp, interimatul a fost asigurat de generalul magistrat Dan Voinea, adjunct al sefului Sectiei Parchetelor Militare, care instrumenteaza celebrele dosare ale revolutiei si mineriadelor.

Noul sef al Parchetelor Militare, Ion Vasilache, este din Ploiesti, are 49 de ani si si-a inceput cariera in anul 1989 ca procuror criminalist la Parchetul Judecatoriei Ploiesti. In perioada aprilie-iunie 1990 a fost delegat la Sectia Parchetelor Militare Bucuresti si la Parchetul Militar Brasov, unde s-a ocupat de evenimentele din decembrie 1989 din Sibiu. Din 1992, Vasilache a lucrat ca procuror militar criminalist la Parchetul Militar Ploiesti, apoi la cel din Bucuresti, unde s-a ocupat de dosare care vizau infractiuni contra patrimoniului si de coruptie, comise de ofiteri superiori. In acest interval a instrumentat si cauze privind evenimentele din decembrie 1989.