FILMUL SERII
Pret pe masura succesului
Vreti sa stiti de unde proveneau drogurile care au "alimentat", de exemplu, fenomenul rock and roll? De la George Jung, "soldatelul" lui Carlos Ledher si al lui Pablo Escobar, doua dintre cele mai impo
FILMUL SERII
Pret pe masura succesului
Vreti sa stiti de unde proveneau drogurile care au "alimentat", de exemplu, fenomenul rock and roll? De la George Jung, "soldatelul" lui Carlos Ledher si al lui Pablo Escobar, doua dintre cele mai importante figuri din Columbia care s-au ocupat de traficul de droguri intre anii 1970 si 1980. La apogeul "afacerii" lor, Jung era in spatele a 85% din cocaina care se importa in Statele Unite. Avea un cont in banca de peste 100 milioane de dolari, pe care insa l-a pierdut. Pana in 2014, resedinta lui a fost mutata in penitenciarul federal Otisville, iar "Blow" ne relateaza povestea ascensiunii si declinului celui mai important traficant de droguri din SUA, istorie spusa din perspectiva personajului central. Probabil ca multi vor gasi abordarea regizorului mult prea blanda in comparatie cu adevarata si crunta lume a traficantilor si a consumatorilor. Este adevarat ca ne aflam in fata unei productii ce incearca sa "revalorifice" un personaj negativ - traficantul de droguri si mafiotul Jung este prezentat intr-o lumina ce-i scoate in evidenta si calitatile, transformandu-l chiar intr-un erou simpatic. Desi vorbim despre o productie biografica, regizorul Ted Demme nu se foloseste de viata acestuia pentru a transmite propriul mesaj vizavi de lumea traficantilor, el ne prezinta viata lui Jung ca pe un album foto, lasand spectatorul sa traga singur concluziile.
Titlul original:
Blow
Cu: Johnny Depp, Penelope Cruz, Ray Liotta, Franka Potente, Rachel Griffiths
Regia: Ted Demme
ProducTia: SUA, 2001
color, 124 minute


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.