Constanta
Cu ocazia Ramadamului mai multi cetateni turci de etnie kurda s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecute in restaurantele cu specific turcesc din jurul garii Constanta. Liderii locali ai comunitatii kurde din Constanta, Demir Mu
Constanta
Cu ocazia Ramadamului mai multi cetateni turci de etnie kurda s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecute in restaurantele cu specific turcesc din jurul garii Constanta. Liderii locali ai comunitatii kurde din Constanta, Demir Mustafa si vicepresedintele TIAD (Organizatia Oamenilor de Afaceri Turci), Haci Vural, si-au reluat intalnirile cu oamenii de afaceri turci de origine kurda din Dobrogea. Militantii kurzi au discutat despre sustinerea financiara a gruparilor care lupta in sudul Turciei pentru obtinerea autonomiei. Intr-un comunicat de presa dat pu­blicitatii la 10 octombrie, SRI anunta ca Organizatia Congresul Poporului din Kurdistan KHK, fost KADEK, fost PKK, s-a aflat constant in atentia Serviciului Roman de Informatii, realitate confirmata in mod oficial si in rapoartele de acti­vitate ale institutiei furnizate anual Parlamentului Romaniei. In acelasi comunicat se arata ca activitatile organizatiei KHK, legate de strangerea de fonduri si finantarea organizatiilor din Turcia, sunt la un nivel nesemnificativ. Cu toate acestea iata ca la Constanta organizatia are activitate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.