O companie austriaca va construi o statiune balneoclimaterica intre Costinesti si Olimp.

Pe un teren in suprafata de zece hectare dintre Costinesti si Olimp, delimitat de Marea Neagra si de calea ferata, se va ridica o noua statiune balneoclimaterica. Investitia, in valoare de 200 de milioane de euro, apartine unei firme cu capital majoritar austriac, SC CLH Turism SRL. Terenul privat, care se afla in zona administrativa a Primariei 23 August din Constanta, a fost achizitionat de societate pe bucati.

„Este o zona deosebit de frumoasa, o zona lacustra", a explicat investitorul Geisler Hermann motivul pentru care firma austriaca a ales acest loc. Ministatiunea de tratament va cuprinde doua hoteluri cu cite 13 etaje si 40 de case de vacanta cu regim de inaltime P+1. De asemenea, ministatiunea va avea doua terenuri de tenis, un teren de minigolf si un heliport amenajat pe unul dintre blocurile-turn.

Austriecii au marturisit ca vor sa deschida in aceasta zona a Dobrogei o baza de tratament permanenta. Lucrarile la amenajarea statiunii vor incepe in maximum un an, data pina la care investitorul trebuie sa obtina avizele necesare pentru ridicarea constructiilor. Investitorii nu au stabilit inca definitiv exact ce va cuprinde baza de tratament si ce servicii vor oferi, toate aceste amanunte fiind in stadiul de plan.