In sesizare, Presedintia mentioneaza ca Legea a fost aprobata cu incalcarea articolului constitutional care prevede ca nici o cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare. In plus, actul normativ ar fi fost promovat "
In sesizare, Presedintia mentioneaza ca Legea a fost aprobata cu incalcarea articolului constitutional care prevede ca nici o cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare. In plus, actul normativ ar fi fost promovat "fara sa se prezinte sursele de finantare si nici macar in expunerea de motive indicatorii macroeconomici care ar fi afectati odata cu intrarea in vigoare a acestui act normativ", subliniaza Presedintia, conform Mediafax.
Intr-o scrisoare deschisa adresata ieri ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, aminteste ca, dupa ce a refuzat, in prima instanta, promulgarea Legii, Traian Basescu "contesta din nou vointa reprezentantilor natiunii". "Consider ca, inca o data, din ratiuni care sunt straine interesului public, presedintele Romaniei actioneaza impotriva intereselor tarii pe care o reprezinta. Caci, cum altfel poate fi inteleasa contestarea la Curtea Constitutionala a unor prevederi legale care ar contribui la refacerea demnitatii, la cresterea onorabilitatii si a reprezentativitatii Romaniei", subliniaza Olteanu in scrisoare. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.