Compania Renault Technologie Roumanie angajeaza 1.500 de ingineri pentru birourile din Bucuresti, Pitesti si Titu.Inginerii vor proiecta opt modele noiin fiecare an Pina in 2009, divizia tehnologica a Renault are nevoie de 1.500 de ingineri pentru a completa cerinta totala de personal din cele trei sedii, care este de 3.000 de persoane. Cele mai cautate specializari sint cele in ingineria vehiculelor si cea mecanica. „Renault Technologie Roumanie (RTR) angajeaza atit tineri absolventi, cit si ingineri cu experienta, iar recrutarile sint facute exclusiv pe baza studiilor si experientei candidatilor", a declarat Anca Oreviceanu, director de comunicare RTR. Renault Technologie Roumanie va avea trei centre: birouri de studii la Bucuresti, inginerie in uzina de caroserie, montaj si activitati de mecanica de la Pitesti si un centru de incercari la Titu, pentru care inceperea activitatilor este prevazuta in al doilea semestru al anului 2009. „Deja am ajuns la circa 600 de persoane pentru birourile de studii din Bucuresti, iar in centrul de la Titu vor fi angajate cel putin 500", a detaliat Oreviceanu.

O specializare interesanta pentru tinerii talentati la desen este cea din cadrul centrului de design al Renault din Bucuresti - design de vehicule. Potrivit reprezentantei Renault, pina la sfirsitul anului, in acest centru vor fi angajate sapte persoane care vor lucra ca specialisti in design de vehicule, creatori de machete, graficieni.

Reprezentantii companiei RTR, creata in 2006, explica nevoia acuta de personal in conditiile in care „programul Renault Contrat 2009 prevede lansarea a opt modele noi de vehicule in fiecare an pina in 2009, ceea ce inseamna un efort foarte mare pentru ingineria Renault".

In ceea ce priveste salariile in proiectare auto la Renault, reprezentantii acesteia au precizat doar ca „recrutarea se face la nivelul pietei pentru fiecare dintre specialitatile pe care le cautam".

RTR are ca misiune dezvoltarea de proiecte vehicul - vehicule personale si vehicule utilitare si de mecanica fabricate in uzinele din regiune sau destinate pietelor din zona Euromed (Europa Orientala, Rusia, Magreb, Turcia). In prezent, RTR are in lucru mai multe proiecte din segmentul vehicule in colaborare cu ingineria din Europa.

Oferta de stagii si locuri de munca de la Renault, pe www.cotidianul.ro/select