Aflat la Bucuresti, presedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, s-a adresat ieri senatorilor si deputatilor reuniti in sedinta comuna, cerandu-le acestora sa se implice in campania pentru euroalegeri si sa se mobilizeze pentru ca popor
Aflat la Bucuresti, presedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, s-a adresat ieri senatorilor si deputatilor reuniti in sedinta comuna, cerandu-le acestora sa se implice in campania pentru euroalegeri si sa se mobilizeze pentru ca poporul roman sa vina la urne la 25 noiembrie.


"Apelez la toti cetatenii Romaniei: folositi-va dreptul de a alege. Prin votul de la 25 noiembrie veti exprima importanta Romaniei ca stat membru. Potrivit lui Poettering, temele pentru campania euroalegerilor ar trebui sa fie in primul rand cele de politica europeana, si nu cele de politica interna. Presedintele PE, a mai spus ca liderii politici romani sunt foarte hotarati sa lupte cu coruptia la toate nivelurile si i-a indemnat sa nu uite ca mai sunt multe de facut. "Romania trebuie sa mai faca eforturi", a mai spus Poettering, precizand insa ca nici celelalte din UE nu au ajuns niciodata la capatul drumului. Presedintele PE a tinut sa precizeze ca se observa ca ecomonia romaneasca "merge bine", cresterea economica facandu-i "invidiosi" pe unii membri ai UE. Parafrazandu-l pe Andrei Muresan, Poettering i-a indemnat pe romani sa se destepte si sa-si croiasca "alta soarta".


CLAUZA DE SALVGARDARE. Anterior discursului din Parlament, Poettering s-a intalnit cu premierul Tariceanu, presedintele Parlamentului European declarand dupa acest moment ca spera ca CE sa nu activeze clauza de salvgardare pentru Romania din cauza problemelor din agricultura, aratand insa ca decizia va depinde de progresele inregistrate de autoritati. Tariceanu a spus la randul sau ca problemele din agricultura nu se rezolva prin "interventii politice" la Bruxelles, ci prin indeplinirea angajamentelor asumate, aratand ca este convins ca Romania isi poate respecta obligatiile. Premierul l-a contrat totodata pe presedintele Basescu in privinta capacitatii Ministerului Agriculturii de a rezolva problemele de la APIA, aratand ca acestea vor fi solutionate in termenul stabilit de Comisia Europeana, fara a fi nevoie de interventia sefului statului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.