Liderul PD, Emil Boc, a declarat dupa sedinta Colegiului Director ca a discutat in cursul zilei de luni cu reprezentantii conducerii PLD, stabilind ca democratii vor semna motiunea de cenzura a PLD, care urmeaza, cel mai probabil, sa fie initiata dup
Liderul PD, Emil Boc, a declarat dupa sedinta Colegiului Director ca a discutat in cursul zilei de luni cu reprezentantii conducerii PLD, stabilind ca democratii vor semna motiunea de cenzura a PLD, care urmeaza, cel mai probabil, sa fie initiata dupa alegerile europene.
Presedintele PD, Emil Boc, a confirmat ca membrii conducerii PD s-au intalnit in cursul diminetii cu liderii PLD.
"PLD este si ramane partenerul firesc al PD. Semnaturile parlamentarilor PD stau la dispozitia PLD, pentru motiunea de cenzura", a anuntat Boc una dintre concluziile reuniunii.
El a completat ca motiunea va fi probabil initiata dupa data de 25 noiembrie, cand vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European.
"Noi le stam la dispozitie, asa cum si ei au fost alaturi de noi", a spus Boc.
Liderul democrat a admis ca semnaturile parlamentarilor PD si PLD nu sunt suficiente pentru a depune motiunea de cenzura.
Boc a cerut din nou demisia Guvernului Tariceanu, "pentru incompetenta si coruptie".
El a sustinut ca Romania are "cel mai corupt si mai incompetent Guvern de dupa 1989, care a adus coruptia pe masa Guvernului, prin emiterea unor ordonante de urgenta care acopera ministrii penali din Guvernul liberal".
De asemenea, Boc a aratat ca exista pericolul de a pierde suma de 110 milioane de euro de la UE, acordata pentru agricultura. El a completat, insa, ca PD va depune "toate eforturile la Bruxelles", pentru ca eventuala clauza de salvgardare pe agricultura sa nu fie activata.PLD: Textul va fi finalizat in 7-8 zile"Am avut o intalnire cu partenerii din PD, iar concluziile care s-au desprins au fost ca acest Guvern trebuie sa plece si ca initierea demersurilor pentru motiunea de cenzura era necesara. Impreuna cu parlamentarii din PD, vom semna aceasta motiune" a declarat Theodor Stolojan intr-o conferinta de presa.
Acesta a aratat ca, intrucat PD si PLD au, impreuna, 102 parlamentari, iar pentru depunerea unei motiuni sunt necesare116 semnaturi, PLD si PD vor incepe demersurile pentru obtinerea sprijinului si din partea altor parlamentari, indiferent din ce partide fac parte. "In umatoarele 10 zile, textul motiunii va fi elaborat si va fi semnat de parlamentarii PD si PLD, dupa care vom demara discutiile cu parlamentarii din alte partide care nu au semnat motiunea de cenzura a PSD. Pe masura ce vom convinge parlamentarii, inclusiv pe cei din PNL, vom alege cu PD momentul optim pentru depunerea acestei motiuni", a spus Stolojan. Thodor Stolojan a mentionat ca textul motiunii va fi redactat de PLD, acesta urmand a fi finalizat in 7-8 zile, iar discutiile pentru sustinerea motiunii se vor face "inclusiv cu cei cativa parlamentari din PSD care nu au dorit sa semneze motiunea PSD, dar si cu parlamentari PNL si chiar Nati Meir, daca doreste sa lupte impotriva coruptiei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.