Ministerul Sanatatii a anuntat ieri demararea campaniei de vaccinare antigripale a populatiei. Dr. Florentina Furtunescu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, a declarat ca pentru acest sezon Ministerul Sanatatii a achizitionat un numar de 3,7
Ministerul Sanatatii a anuntat ieri demararea campaniei de vaccinare antigripale a populatiei. Dr. Florentina Furtunescu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, a declarat ca pentru acest sezon Ministerul Sanatatii a achizitionat un numar de 3,7 milioane de doze de vaccin antigripal.
"Este cea mai mare cantitate de vaccin achizitionata din 1990, cu o treime mai mult decat anul trecut. Este pentru prima oara cand suntem pregatiti sa vaccinam gratuit aproape 20% din populatia tarii, asa cum prevad recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii", a declarat Florentina Furtunescu. Sunt planificate trei etape de vaccinare: 22 octombrie-2 noiembrie - cand vor fi vaccinati un milion de oameni (copii cu boli cronice pulmonare sau cardiace; cei care au necesitat dispensarizare medicala in ultimul an din cauza diabetului, boli renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie; copiii supusi terapiei indelungate cu aspirina; persoane cu HIV/SIDA; 75% din adultii cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare). Pana in 23 noiembrie vor fi vaccinate alte 800.000 de persoane (restul de 25% din adultii cu afectiuni cronice; adultii si copiii din institutii de ocrotire; personalul medical; salariatii institutiilor de ocrotire si familiile lor. Intre 26 noiembrie si 15 decembrie vor fi imunizate 1,4 milioane de persoane (cei cu varsta de peste 65 de ani; adultii dispensarizati pentru boli metabolice cronice, inclusiv diabetul zaharat si disfunctii renale). In cazul in care persoanele eligibile nu se pot prezenta la medicii de familie in perioada octombrie-decembrie, nu pierd vaccinul. "Campania se poate prelungi pana in luna februarie 2008", a mai precizat directorul autoritatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.