Fujitsu-Siemens are in plan mutarea unitatii de productie a PC-urilor in Europa de Est. "Pana in 2010 ar putea fi mutata in Romania sau Ucraina unitatea de productie din Germania. Productia de servere va ramane in Germania, dar totul depinde de

Fujitsu-Siemens are in plan mutarea unitatii de productie a PC-urilor in Europa de Est. "Pana in 2010 ar putea fi mutata in Romania sau Ucraina unitatea de productie din Germania. Productia de servere va ramane in Germania, dar totul depinde de infrastructura de transporturi din Romania", a declarat directorul general al filialei din Romania, Dragos Nicolaescu.
In ceea ce priveste piata de computere din Romania, FSC ocupa la finele trimestrului al doilea calendaristic locul intai pe piata PC-urilor, cu o cota de 12,4%.
"Romania e inca o piata unde pretul este principalul criteriu, uneori singurul, pentru cumpararea unui PC", a adaugat Nicolaescu. Pe segmentul de notebook-uri pentru consumatori, compania a inregistrat in primul semestru o crestere de 79,8% fata de intervalul similar al anului trecut, cu o cota de piata de 22,9%, iar pe segmentul desktop-urilor, raportat la marcile internationale, a avut o cota de 8,8% si a crescut cu 162% fata de aceeasi perioada din 2006. Pe segmentul serverelor, compania a atins o cota de 20,3%, potrivit cifrelor IDC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.