Nu sint un fan al teoriilor conspiratiei, insa momentul decapitarii publice a lui Remes este putin aiurea.

Sa derulam filmul evenimentelor, cu scuze domnilor Remes si Muresan pentru alegerea cuvintelor, pentru ca stim ca „film" nu se numara printre preferatele dinsilor zilele astea.

Comisia Europeana, clauza de salvgardare, sintem praf, pierdem 25% din bani, 110 milioane de euro. Presa se incrunta, lista ministrilor incompetenti apare, ultimul este Decebal Traian Mihai Viteazul Stefan cel Mare Remes. La TVR avem film de capa si spaga, cu Remes in rol principal, care ia banii ca-i plac caltabosii si palinca. De ce Remes? Pai, pentru ca oricum trebuia dat afara, fiindca sincer nu cred ca acea clauza de salvgardare poate fi evitata. Si pentru ca omul politic Remes... hai sa fim seriosi. Insa acesta este alt subiect, oricum fostul ministru va scapa, invocind un viciu de procedura cu acea inregistrare video scapata in public, si vom avea iar nitel capital electoral cistigat pentru o noua spaga dovedita, care, ca de obicei, se soldeaza cu zero zile de puscarie, dar cu mult bilci.

Intre timp, noi ne imbuibam cu circul cotidian, iar piinea dispare usurel. La propriu. Agricultura e zob anul asta, din cauza secetei. Si pentru ca avem nevoie de multi bani, UE s-a gindit sa ne mai ia din ei. Ca sa-i primim, totusi, trebuie sa rezolvam, intr-o luna, problemele software ale Sistemului Integrat de Administrare si Control, sa rezolvam declaratiile care nu corespund cu realitatea (marginile proprietatilor), sa rezolvam problema datelor false oferite de tarani pentru a primi bani europeni (asta zicea Remes, ca sa scuze neregulile de la Agentia de Plati gasite de Comisia Europeana) si sa rezolvam si cele 400.000 de cereri de subventii care se suprapun pe aceleasi parcele. A, si ar mai fi domnul Tariceanu care vrea sa incalce legea achizitiilor publice ca sa dea sistemul de parcelare prin incredintare directa, ca doar e o urgenta provocata de niste ministri incompetenti din cabinetul dinsului.

O nimica toata pentru noul ministru al Agriculturii, domnul Dacian Ciolos, un adevarat tehnocrat. Dinsul a spus pe sticla ca isi asuma o eventuala clauza de salvgardare, dar ca o poate rezolva, ca este probabil sa fie activata, dar este foarte optimist si are timp. E hotarit in momente de criza, asta cu siguranta. Dar, daca totusi nu poate sa ne salveze, a promis ca isi da demisia si ca ii da afara pe toti secretarii de stat din minister, un fel de seppuku in grup. Facem pariu ca, daca se tine de cuvint, intr-o luna Ministerul Agriculturii va fi gol?