Jocul echipei de tineret a Romaniei cu Franta poate fi comparat in unele privinte cu cel sustinut de echipa mare sambata, cu Olanda. "Cocosii galici" sunt un nume foarte mare in fotbalul la acest nivel, avand nenumarate titluri europene in palmares,
Jocul echipei de tineret a Romaniei cu Franta poate fi comparat in unele privinte cu cel sustinut de echipa mare sambata, cu Olanda. "Cocosii galici" sunt un nume foarte mare in fotbalul la acest nivel, avand nenumarate titluri europene in palmares, iar echipa lui Emil Sandoi (foto) este una mult schimbata in bine fata de precedentele generatii. Tehnicianul oltean a adunat multi titulari din Liga 1, iar in ultimele sase luni a inchegat o echipa frumoasa, care a debutat in actuala campanie de calificare cu un egal pe terenul Frantei, principala favorita la castigarea grupei. Au mai fost doua victorii in doua jocuri oficiale, 1-0 in Malta si 3-0 cu Bosnia-Hertegovina, dar mai ales egalul si prestatia frumoasa dintr-un joc de pregatire cu Anglia, 1-1 la Bristol.
Emil Sandoi a sesizat momentul bun al echipei sale, asa ca este decis ca astazi, la Iasi, sa forteze o victorie, iar pentru asta are la dispozitie jucatori talentati si folositi la echipele lor de club, precum Tatarusanu, Mardare, Ropotan, Bicfalvi, Torje, Keseru sau Bogdan Stancu. "Echipa nationala de tineret a Romaniei este pe un drum bun. De noua meciuri suntem neinvinsi. Avem sase victorii si trei egaluri. In preliminarii am obtinut doua victorii si un egal in Franta. Vreau sa ne pastram invincibilitatea si dupa meciul cu Franta. Intalnim un adversar puternic, care s-a impus vineri cu scorul de 4-0 in fata Bosniei, dar care a evoluat cu un om in plus din minutul 55. Oricum, Franta ramane o forta a Europei la acest nivel. Sa nu uitam ca multi dintre jucatorii actualei generatii a Frantei au fost campioni europeni la Under-17 si Under-18", a declarat Sandoi la un post de televiziune iesean. Franta nu are nume mari in componenta, fiind compusa, in general din jucatori care sunt titulari la echipe mai mici din Ligue 1, singurul mai cunoscut, Ben Arfa, de la Olympique Lyon, fiind promovat la nationala mare a "cocosilor galici" chiar inaintea meciului de sambata cu Bosnia, el debutand la seniori cu un gol in poarta celor din Insulele Faroe. Asa cum se stie, incepand cu aceasta campanie de calificare de CE Under 21, sistemul a fost schimbat radical, fiind stabilite grupe diferite de cele ale echipelor de seniori. Din cele 10 serii de cate cinci echipe, prima clasata in fiecare grupa plus cele mai bune patru echipe de pe locul secund (in total 14 echipe) se califica intr-un play-off tur-retur, cele sapte invingatoare ale acestor duble urmand sa participe la turneul final din 2009, alaturi de organizatoarea Suedia. Din cauza acestui sistem, echipa lui Sandoi are presiunea de a obtine cat mai multe puncte, chiar daca termina in spatele Frantei in clasament, pentru a se afla pe un loc doi calificabil. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.