Potrivit ziarului "Gardianul", acest lucru este sustinut de faptul ca transcrierea convorbirilor telefonice este facuta cu un aparat special detinut de DNA si aflat in serviciul lui Popa. Aparatul de redare al inregistrarilor a fost achizitionat imed
Potrivit ziarului "Gardianul", acest lucru este sustinut de faptul ca transcrierea convorbirilor telefonice este facuta cu un aparat special detinut de DNA si aflat in serviciul lui Popa. Aparatul de redare al inregistrarilor a fost achizitionat imediat dupa venirea lui Daniel Morar la conducerea DNA. Daca DNA doreste sa afle cum s-au scurs informatii, poate face o comparatie simpla intre caracterele folosite la subtitrare in imaginile difuzate de TVR si caracterele pe care le reda masinaria din ograda institutiei. Un argument forte il reprezinta anumite cuvinte cheie, cum ar fi Remes, Basescu, Muresan etc. care apar scrise cu majuscule. Ele sunt astfel selectate de aparat, deoarece sunt "cuvinte cheie" pentru a selectiona mai usor pasaje din sutele de interceptari efectuate zilnic. Ziarul "Gardianul" afirma ca existenta acestui aparat a fost dezvaluita de catre generalul SRI, Dumitru Zamfir, in timpul audierii din 14 martie de la Comisia "Voiculescu". Zamfir, seful "tehnicienilor" din SRI, a recunoscut ca institutia pe care o reprezinta nu mai este singura care inregistreaza convorbiri telefonice, acest atribut fiind dat DNA, SIE, si DGIPI din Ministerul de Interne. In stenograma audierii generalului este detaliat felul in care DNA a preluat de la SRI, initial, redarea interceptarilor telefonice, pentru ca apoi, cu timpul, sa ajunga sa-si asculte singur convorbirile pe care le solicita.
Materialele din filmul prezentat la TVR au fost adunate sub supravegherea procurorului Claudiu Dumitrescu, asa cum ZIUA a relatat la sfarsitul saptamanii trecute, magistrat care a fost coordonat in actiunile sale de superiorul sau, procurorul Lucian Papici, seful Sectiei I de Combatere a infractiunilor de coruptie. Despre procurorul Dumitrescu, presa a mai scris ca in vara anului 2000, acesta inregistrase denuntul unui om de afaceri care sustinea ca o persoana importanta dintr-o televiziune comerciala i-a cerut 100.000 de euro pentru a opri difuzarea de dezvaluiri la adresa sa. Astfel, urma sa fie organizat un flagrant, dar oamenii din echipa lui Dumitrescu care se ocupau de acest caz au tradat, anuntandu-i pe jurnalisti, iar flagrantul nu s-a mai realizat. Dosarul omului de televiziune a ramas in nelucrare dupa ratarea flagrantului, desi existau si alte probe cu greutate. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.