Ministerul Justitiei lanseaza, marti, in colaborare cu institutii publice centrale, campania nationala anticoruptie "Fara spaga", ce se va derula in perioada octombrie-decembrie, transmite Rompres. Campania isi propune cresterea gradului de informare
Ministerul Justitiei lanseaza, marti, in colaborare cu institutii publice centrale, campania nationala anticoruptie "Fara spaga", ce se va derula in perioada octombrie-decembrie, transmite Rompres. Campania isi propune cresterea gradului de informare a publicului larg cu privire la cauzele si formele de manifestare a coruptiei, contribuind astfel la cresterea capacitatii institutiilor si a cetatenilor de a lupta impotriva coruptiei mici.

Mesajul central al campaniei este "Fara spaga! Fara imbogatiti din banii tai!" si urmareste responsabilizarea cetatenilor in lupta impotriva coruptiei. Campania va cuprinde, pe langa componenta de comunicare nationala media, outdoor, indoor si online, si urmatoarele activitati: distribuirea in institutiile publice a unor materiale informative privind prevederile legale si mijloacele de combatere a coruptiei mici, intalniri publice cu reprezentanti ai institutiilor publice centrale si locale, ai sectorului de afaceri, ai Guvernului si Parlamentului, precum si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai mass-media, in vederea cresterii capacitatii de combatere a coruptiei. De asemenea, actiunile vor include campanii la nivelul institutiilor de invatamant din zece centre universitare, dezvoltarea unui site de informare, emisiuni TV.

Campania anticoruptie va ajunge in 17 orase si va aduce in discutie formele de manifestare a coruptiei in diferite sectoare de activitate si modalitatile legale si practice de preintampinare a actelor de coruptie. Grupul tinta primar al campaniei sociale este populatia cu varsta de peste 15 ani.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin program PHARE si este implementat prin consultanta asigurata de consortiul Ramboll Management, Transparency International Romania, Fundatia Concept si agentia de publicitate Cap.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.