Valoarea totala a creditelor angajate la nivelul lunii august a acestui an de catre persoanele fizice si juridice din Suceava s-a ridicat la astronomica suma de 23 de mii de miliarde de lei vechi. Creditele in lei contabilizate in statistica Bancii N
Valoarea totala a creditelor angajate la nivelul lunii august a acestui an de catre persoanele fizice si juridice din Suceava s-a ridicat la astronomica suma de 23 de mii de miliarde de lei vechi. Creditele in lei contabilizate in statistica Bancii Nationale a Romaniei (BNR) reprezinta 14,26 mii de miliarde lei vechi iar cele in valuta 7,68 mii de miliarde lei vechi. Agentii economici au imprumuturi in lei de 7,68 mii de miliarde de lei vechi iar populatia 6,26 mii de miliarde de mii de lei vechi. Cea mai importanta parte o reprezinta creditele pentru consum - 5,88 mii de miliarde, cele pentru locuinte fiind abia de 150 de miliarde de lei vechi. In ceea ce priveste creditele in valuta, agenti economici au diferite debite pe la banci echivalente cu 3, 69 mii de miliarde in lei vechi si populatia a imprumutat din banci echivalentul a 3,98 mii de miliarde. Creditele in valuta au fost angajate de populatie pentru consum in primul rand - 2,84 mii de miliarde, valoare in lei vechi dar si pentru locuinte - 1,06 mii de miliarde lei vechi. Cu alte cuvinte, pentru constructia sau cumpararea de locuinte au fost preferate de catre suceveni creditele in valuta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.