O companie spaniola va investi din nou in Romania. Compania spaniola Graells&Llonch a anuntat ca va investi in urmatorii doi ani 350 de milioane de euro in doua proiecte industriale.

Aceeasi firma a mai investit o suma similara intr-un parc industrial din localitatea Prejmer, judetul Brasov. „Analizam mai multe variante pentru achizitionarea unor terenuri in alte regiuni ale tarii si este posibil sa alegem zone defavorizate. Cele doua proiecte vor avea dimensiuni mai mici decit parcul industrial din Prejmer, iar bugetul total pentru aceste proiecte va fi de circa 350 de milioane de euro", a spus unul dintre cei doi asociati ai companiei, Antonio Graells, conform MEDIAFAX. Terenurile ar putea fi cumparate anul viitor.

Graells&Llonch a intrat in acest an pe piata romaneasca, primul proiect fiind un parc industrial, cu suprafata de 84 de hectare, in localitatea Prejmer. Complexul va include loturi de teren cu suprafete cuprinse intre 1.000 si 30.000 de metri patrati si va fi finalizat in anul 2009. Potrivit reprezentantilor companiei, circa 120-150 de firme isi vor putea desfasura activitatea in noul complex, care va atinge, in urmatorii cinci ani, un grad de ocupare de 90%. In prezent, in parcul industrial din Prejmer isi desfasoara activitatea 13 companii, din diverse domenii.