Trei tineri craioveni au fost implicati, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un conflict de strada soldat cu mai multe impuscaturi, in cartierul Brestei, din capitala Baniei. Potrivit politistilor, unul dintre participantii la scandal a mai fost
Trei tineri craioveni au fost implicati, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un conflict de strada soldat cu mai multe impuscaturi, in cartierul Brestei, din capitala Baniei. Potrivit politistilor, unul dintre participantii la scandal a mai fost implicat intr-o rafuiala, tot cu focuri de arma, chiar luna trecuta, el fiind eliberat in urma cu o saptamana din arest.
Cantemir Mitre, unul dintre participantii la un alt scandal, petrecut in urma cu o luna, in cartierul craiovean George Enescu - scandal in care mai multi indivizi au tras 17 focuri de arma asupra unui tanar de 17 ani - a fost agresat, sambata seara, de doi barbati. Scandalul a avut la origine un conflict mai vechi, cei doi agresori fiind batuti, cu cateva zile in urma, de niste prieteni ai lui Mitre. "Politistii Sectiei 1 au fost sesizati despre faptul ca intr-un cartier al Craiovei a avut loc o altercatie. Din cercetarile efectuate a rezultat ca nu sunt victime omenesti, un autoturism si usa unui bloc au fost avariate. S-au tras mai multe focuri dintr-o arma neletala", a precizat subcomisarul Maria Vasile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Potrivit Mediafax, Silvian Vipale, zis "Pica", si Stazian Miclescu, zis "Stazica", au deschis focul de arma asupra masinii lui Mitre, care era parcata in fata unui restaurant din Craiova. In acel moment, barbatul, care se afla in apropiere, a fugit la un prieten acasa, intr-un bloc de langa supermarket-ul Billa, din cartierul craiovean Brestei. Cei doi agresori i-au spart geamurile masinii si au tras mai multe focuri de arma, dupa care au fugit de la locul faptei. Cei doi atacatori l-au urmarit pe acesta, insa nu au reusit sa-l prinda, multumindu-se pana la urma sa mai traga cateva focuri de arma si sa sparga geamurile masinii lui Mitre, dupa care au fugit de la locul faptei.
Victima, Cantemir Mitre, a fost eliberat in urma cu o saptamana de Tribunalul Dolj, pe motiv ca nu exista probe suficiente la dosar care sa necesite mentinerea sa in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Acesta fusese retinut de politistii craioveni, dupa ce a fost identificat ca unul dintre participantii la scandalul din cartierul George Enescu, din urma cu o luna. Atunci, un tanar de 17 ani a fost tinta mai multor persoane, printre care si Mitre, care au tras in directia sa 17 focuri de arma.
Scandalurile anterioare
In ultimele doua luni, pe strazile din Craiova au avut loc mai multe scandaluri in care s-au folosit arme de foc. Pe 16 august, in apropierea stadionului "Ion Oblemenco" a izbucnit un conflict intre doua clanuri de romi. In scandal s-au tras si focuri de arma, la fata locului fiind gasite mai multe tuburi de cartuse trase, martorii sustinand ca in conflict au fost implicate peste 30 de persoane. Patru zile mai tarziu, la sediul Institutului de Medicina Legala din Craiova a avut loc un nou scandal. Un tanar din Craiova a fost agresat chiar in incinta IML de mai multi indivizi, in conflictul aparut pe holurile institutiei fiind trase mai multe focuri de arma. In urma cu o saptamana, un nou scandal a izbucnit intre doua clanuri de romi in cartierul Fata Luncii din Craiova, sase barbati fiind internati cu plagi prin impuscare si prin taiere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.