Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 35.796 de contracte futures si optiuni, valoarea lor echivalenta ridicandu-se la peste 147 milioane lei. In ceea ce priveste numarul de pozitii deschise, acestea au urcat pe pia
Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 35.796 de contracte futures si optiuni, valoarea lor echivalenta ridicandu-se la peste 147 milioane lei. In ceea ce priveste numarul de pozitii deschise, acestea au urcat pe piata futures la 52.500, totalul, inclusiv contractele options, ridicandu-se la peste 68.000.
Pe piata raportului euro/leu, evolutia preturilor futures a fost una fluctuanta.
"Investitorii au continuat sa tranzactioneze peste cotatiile din piata valutara, semn ca nu exista o directie bine stabilita pentru moneda nationala", observa un broker. "In cazul in care BNR va majora la sfarsitul lunii dobanda sa de politica monetara, pentru a contracara efectele create de explozia preturilor din septembrie, este de asteptat ca leul sa se aprecieze datorita intrarilor de valuta suplimentare ale fondurilor speculative care se vor grabi sa profite de randamentele superioare pe care le vor putea obtine in Romania".
Pentru sfarsitul anului, raportul euro/leu a inceput saptamana la preturi futures de 3,365 - 3,37 lei. Minimul a fost atins miercuri, cand tranzactiile au fost realizate la 3,3355 - 3,348 lei, in ziua in care INS a anuntat cresterea inflatiei anuale din septembrie la peste 6%. Temperarea entuziasmului de la jumatatea saptamanii a facut ca vineri euro sa urce de la 3,36 la 3,38 lei.
Pentru prima luna de primavara din 2008, preturile au urcat de la 3,4 la 3,41 lei, in randul investitorilor existand aceeasi retinere in privinta evolutiei leului.
Preturile de cotare pentru iunie si septembrie au stagnat la 3,39 lei, respectiv la 3,3559 lei.
Pe piata unde se tranzactioneaza uncia de aur, preturile de cotare pentru decembrie au fluctuat intre 728 si 743 dolari, iar pentru martie intre 724 si 737,7 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.