Presedintele Traian Basescu nu a facut afirmatii discriminatorii la adresa armenilor atunci cand a spus "In sfarsit vad si eu un armean bun.... un armean competent". Acesta a fost verdictul dat ieri de Colegiul Director al Consiliului National pentru
Presedintele Traian Basescu nu a facut afirmatii discriminatorii la adresa armenilor atunci cand a spus "In sfarsit vad si eu un armean bun.... un armean competent". Acesta a fost verdictul dat ieri de Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care a analizat sesizarea Uniunii Armenilor din Romania cu privire la afirmatiile facute de seful statului la inceputul lunii septembrie, la iesirea din Spitalul Militar Central. Desi reprezentantii armenilor au reclamat ca declaratiile presedintelui constituie "o grava ofensa la adresa comunitatii armene din Romania", membrii Colegiului au considerat ca acestea nu intrunesc elementele necesare pentru a vorbi despre discriminare. Decizia a fost luata cu sase voturi pentru si un vot impotriva si urmeaza sa fie motivata si comunicata partilor in termen de 15 zile, aceasta putand fi atacata la instanta de contencios administrativ. Traian Basescu a mai fost "judecat" o data in acest an de CNCD, el fiind sanctionat cu avertisment pu­blic pentru ca a numit-o pe o jurnali­s­t­a de la Antena 1 "tiganca im­pu­ti­ta". Spre deosebire de cazul "ar­­me­ni", atunci seful statului a fost gasit vinovat de discriminare, con­si­de­randu-se ca folosirea apelativului "tiganca imputita" atinge demnitatea umana. Basescu a contestat decizia in justitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.