Dosarele ANI in instanta din 2008
Primele dosare ale Agentiei Nationale de Integritate (ANI) vor ajunge in instanta pana in iunie 2008, a declarat ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, in cadrul unei intrevederi cu o delegatie olandeza condusa de presedintele Senatului acestei tari, Yvonne Timmermans - Buck. Ministrul a subliniat importanta obtinerii unor rezultate concrete in lupta impotriva coruptiei, avand in vedere ca Romania are cel mai puternic instrument de combatere a coruptiei din statele membre prin crearea Agentiei Nationale de Integritate. De asemenea, Chiuariu a precizat ca "Romania beneficiaza de expertiza straina in elaborarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, in aceste zile, la Bucuresti, desfasurandu-se Conferinta ERA, cu participarea unor experti straini aflati in schimb de experienta cu magistrati romani si experti din Comisia de elaborare a Codului de Procedura Penala". (O.R.)
Roman arestat pentru viol in Italia
Un cetatean roman a fost arestat, joi, in provincia italiana Treviso, fiind acuzat ca ar fi violat, in urma cu o luna, o femeie pe treptele unei biserici din localitatea Spresiano. Victima romanului este o femeie in varsta de 40 de ani, care terminase tura de noapte la serviciu, in jurul orei 06:00, si se intorcea acasa. Potrivit Mediafax, ajunsa in fata bisericii din Spresiano, ea a fost acostata si agresata de doi barbati, dintre care unul a violat-o pe treptele bisericii, apoi a jefuit-o si a fugit. Femeia a fost internata in spitalul din Treviso, in stare de soc puternic. (O.R.)
Cautarile continua
Jandarmii si politistii brasoveni continua sa caute in tot judetul trupul avocatei Elodia Ghinescu, care a disparut la sfarsitul lunii august, anchetatorii suspectandu-l pe sotul femeii, politistul Cristian Cioca, de uciderea acesteia. Cateva echipe de scafandri cerceteaza lacurile din judet in speranta ca vor da de urma Elodiei, iar cautarile vor continua si in zilele urmatoare. "Cautarile se efectueaza in tot judetul, nu doar in anumite puncte. Se scotocesc toate lacurile, padurile si rapele unde este posibil sa se arunce cadavre", a declarat, citat de Mediafax, Liviu Naghi, purtator de cuvant al IPJ Brasov.