Site-urile cu pisici si filmele de pe YouTube cu dragalasele patrupede au declansat adevarate pasiuni pe net.Patrupedele au devenit peste noapte
superstaruri pe Internet Unul dintre cele mai vechi trenduri legate de Internet face in continuare mii de victime care pierd ore in sir minunindu-se la niste imagini dragalase si uneori chiar amuzante, dar complet stupide. Fenomenul se numeste lolcats (lol este o prescurtare folosita pe Messenger pentru „lots of laughs") si a inceput prin 2003 (acum foarte mult timp, raportat la istoria Internetului) cind niste iubitori de feline domestice au inceput sa lanseze site-uri cu animalele lor preferate, in diverse ipostaze simpatice, cu adaugiri de text scris intr-o engleza stricata, asa cum ar vorbi pisicile daca ar putea articula cuvinte. Nimic rau in asta. Dar cind, la o cautare pe Google, apar 5 milioane de site-uri dedicate acestui subiect, cind publicatii prestigioase incep sa acorde o importanta deosebita acestui trend, unele dintre ele in extaz, altele intrigate si citeva chiar revoltate, inseamna ca avem de-a face cu ceva mai mult decit un hobby. Multe texte despre lolcats contin avertismente de genul „este contagios" si chiar „indiferent cit de stupide vi se vor parea imaginile, in scurt timp veti deveni dependent de ele". In „New York Times" a aparut la un moment dat un articol scris pe un ton exasperat despre „cel mai stupid fenomen din istoria Internetului", iar editorialistul Dwight Silverman de la „The Houston Chronicle" a scris acum citeva saptamini: „Nu intrati pe site-urile cu lolcats decit daca nu aveti ce face cu timpul vostru. Este o amenintare serioasa la adresa productivitatii voastre".

Cu adevarat enervante devin de-abia in momentul in care iti sint trimise zeci de astfel de linkuri cu pisicute care fac giumbuslucuri sau pur si simplu „arata dragut", si te impiedici de ele la tot pasul, fie pe Messenger, fie pe e-mail. Sint la fel de siciitoare precum mesajele care ajung la tine de cite 20 de ori pe zi pe Messenger, de genul „sint 13 puiuti de ciobanesc german care daca pina vineri nu-si vor gasi stapin vor fi eutanasiati. Da si tu mai departe. Sint gratis". Nu poti sa ramii nepasator, dar pe de alta parte chiar nu aveai chef sa te gindesti la soarta bietilor puiuti. De ce trebuie sa citesti de zeci de ori mesajul si sa te apese si pe tine grija?

Pentru a vedea unul dintre cele mai populare site-uri cu lolcats accesati www.cotidianul.ro/select