Volumul a fost lansat in prezenta invitatilor Valeriu Stancu, presedinte US Iasi si director al Editurii Cronica, Theodor Codreanu, scriitor si critic literar, Cezar Ivanescu, poet si director la Editura Junimea, Simion Bogdanescu, poet si eseist, Lu
Volumul a fost lansat in prezenta invitatilor Valeriu Stancu, presedinte US Iasi si director al Editurii Cronica, Theodor Codreanu, scriitor si critic literar, Cezar Ivanescu, poet si director la Editura Junimea, Simion Bogdanescu, poet si eseist, Lucian Vasiliu, scriitor, Cassian Maria Spiridon, scriitor si redactor-sef la Convorbiri Literare si Theodor Pracsiu, scriitor si critic literar. In Cuvantul autorului din deschiderea romanului "Vocea manuscrisului", autoru marturiseste: "...chiar de nu as fi fost incitat de articolul Un Nobel Romanesc al lui Octavian Hoandra din ziarul ZIUA, la inceputul lui 2006, in fapt romanul era deja in lucru, fara a-i cunoaste prtentiile, remarcabile altfel, le-am luat ca impuls serios pentru a termina cartea. Am incercat sa redau intr-o oglinda viata poporului roman inoculat de cancerul comunist mai bine de patru decenii si traiul natiei in continuare bolnava de flagel, suferinta fiindu-i la fel de grava si cu pronostic la fel de sever. Cred ca am reusit, deoarece la sfarsit m-a cuprins dezamagirea, constatand inutilitatea existentei. Natia romana a ajuns acolo de unde a plecat dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial."... (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.