De ieri dupa-amiaza, totul este gata pentru marea confruntare din aceasta seara, de la ora 20:15, contra trupei lui Van Basten.

Selectionerul Victor Piturca a decis deja formula de start, dar si obiectivul: victorie si calificare.
<
De ieri dupa-amiaza, totul este gata pentru marea confruntare din aceasta seara, de la ora 20:15, contra trupei lui Van Basten.

Selectionerul Victor Piturca a decis deja formula de start, dar si obiectivul: victorie si calificare.

Dupa antrenamentul oficial, desfasurat ieri, de la ora 11:30, pe stadionul din Constanta, Piturca a anuntat clar ca "nici nu vreau sa ma gandesc ca nu ne vom califica".

In privinta formulei de start, selectionerul a incercat sa insele vigilenta tuturor la sedinta de pregatire de ieri, folosindu-l printre titulari la jocul-scoala pe Daniel Niculae in locul lui Ciprian Marica.

In ciuda acestui tertip, Marica va aparea diseara in primul "11", urmand a avea un rol extrem de important in tactica lui Piturca, bazata in principal pe contraatacuri in viteza.


TRANSANT. "La ora meciului trebuie sa fim la un nivel foarte bun. Suntem pe primul loc si sper ca dupa jocul cu Olanda sa ne pastram pozitia. Pentru noi este importanta o victorie. Un meci egal sau o infrangere poate insemna acelasi lucru. Victoria este cuvantul de ordine. Daca vom juca la fel ca la Rotterdam, minus ocaziile ratate, Olandei ii va fi foarte greu sa ne invinga. Pe jucatori i-am simtit concentrati si dornici sa obtina victoria. Am vazut aceeasi concentrare si inaintea meciului-tur, din Olanda", a declarat selectionerul.

Piturca a dezvaluit ca se teme de severitatea centralului grec, Vassaras: "Stiu ca da foarte usor cartonase galbene, ne-a povestit si Chivu ce i s-a intamplat cu el. Este un arbitru valoros, dar foarte exigent. Da cartonase la orice fault, nu il intereseaza daca e Van Nistelrooy, e Seedorf sau e Mutu".

Ciprian Marica, a declarat: "Este un meci important, nu decisiv. Si daca pierdem mai raman sanse de calificare. Daca invingem, suntem suta la suta calificati".


Rivalitatea dintre Romania si Bulgaria s-a confirmat si dupa antrenamentul tricolorilor, cand Adrian Mutu a refuzat sa acorde vreo declaratie unei televiziuni din tara de la sud de Dunare.


MUTU, OFERTAT DE CITY. Conform unui site al clubului Fiorentina, care citeaza agentia "Calciomercato", Adrian Mutu este dorit de echipa engleza din Premier League Manchester City, care este dispusa sa ofere 20 de milioane de euro. Oficialii englezi si-au anuntat prezenta in aceasta seara la Constanta, pentru a-l urmari pe golgeterul tricolorilor in partida cu Olanda. In vara, Mutu a respins o alta oferta a aceleiasi echipe. "Nu intentionez sa ma intorc in Anglia. Am respins oferta lor, deoarece vreau sa raman la Fiorentina", declara "Briliantul" la vremea respectiva. Conform unor alte surse, pe fir ar fi intrat si Real Madrid, dispusa sa plateasca aceeasi suma pentru achizitionarea lui Mutu, plus un salariu stagional de 5 milioane de euro, dublu cat castiga romanul in prezent. Conducerea Fiorentinei l-a declarat insa netransferabil pe internationalul roman.


DOI ANI SI JUMATATE. Surse din anturajul echipei nationale sustin ca, in aceste zile, selectionerul isi va prelungi pe inca doi ani si jumatate contractul cu FRF, presedintele Mircea Sandu insistand foarte mult sa instituie continuitatea la carma reprezentativei. Victor Piturca a evitat sa vorbeasca despre acest subiect, dar pare extrem de sigur de viitorul sau. "Nu vreau sa ma gandesc la ratarea calificarii. Nu are sens sa discutam despre acest aspect. Nu conteaza locul de pe care ne vom califica, dar, daca va fi sa incheiem pe prima pozitie, va fi, oricum, meritul tuturor." In cazul obtinerii unei victorii, Piturca ar urma sa semneze chiar luni noua intelegere cu Federatia.


"PANA LA ULTIMUL MECI!". Menajat la inceputul saptamanii, capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, s-a antrenat de miercuri la capacitate maxima si e montat pentru meciul din aceasta seara: "Vom incerca sa jucam ceea ce am jucat pana acum si sa punem in aplicare schemele repetate saptamana aceasta. Trebuie sa fim atenti in defensiva si sa speculam greselile pe care le vor face. Nu cred ca este cel mai important meci, probabil asa se va spune si despre partida din Bulgaria. Mai sunt patru meciuri, sanse au Olanda, noi si Bulgaria. Cred ca se va juca pana la ultima intalnire." Chivu isi respecta adversarii, in special pe golgeterul Van Nistelrooy: "Unul dintre cei mai mari atacanti pe care i-a dat Olanda in ultimii 50 de ani, dar nu numai de el va trebui sa ne ocupam".


NEMULTUMITI DE GAZON. Desi n-o spun direct, jucatorii sunt nemultumiti de calitatea gazonului, cu atat mai mult cu cat prognoza meteo anunta ca sunt sanse ca la ora jocului sa ploua. "Gazonul e bun, dar se putea si mai bine", a spus Paul Codrea, completat de Adrian Mutu: "Gazonul nu e grozav". La "piata neagra", un bilet la tribunele I si a II-a a ajuns sa coste intre 250 si 300 de RON, desi pretul oficial este de 100 RON.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.