Abonatii regiei bucurestene de termoficare vor plati facturi mai mari cu 10,7% in aceasta iarna, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat in sedinta de astazi a Consiliului General. Potrivit documentului, pretul local de referinta al gigac
Abonatii regiei bucurestene de termoficare vor plati facturi mai mari cu 10,7% in aceasta iarna, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat in sedinta de astazi a Consiliului General. Potrivit documentului, pretul local de referinta al gigacaloriei va fi de 119 lei, incepand cu 1 noiembrie, fata de 107,5 lei, in prezent.
RADET Bucuresti a solicitat inca din luna iunie o crestere de 40% a tarifelor pentru populatie, insa Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor de Gospodarire Comunala (ANRSC) a propus Guvernului ca majorarea pretului de referinta al gigacaloriei sa fie de 28%. Potrivit oficialilor municipali, doar zece procente din diferenta de pret rezultata in urma majorarii va fi suportata de populatie, restul de 18% fiind acoperit din subventiile alocate din bugetul municipal. In vara, viceprimarul general Razvan Murgeanu asigura populatia ca nu va fi afectata de scumpire, intrucat municipalitatea va suporta din buget costurile suplimentare. Intre timp, calculele finantistilor Primariei Capitalei s-au modificat, astfel incat Murgeanu spune acum ca "50.000 de lei vechi, cat reprezinta majorarea de pret in factura lunara, reprezinta un efort mic pentru cetateni".Virgil Ramba, directorul general al RADET, ne-a declarat, ieri, ca asteapta de doua luni ca propunerea de majorare a pretului sa fie aprobata de CGMB.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.