Seful DNA, Daniel Morar, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca nu stie cum au ajuns imaginile la TVR, dar ca, in mod sigur, "nu au plecat de la DNA" si nu a exclus varianta ca imaginile sa fie furnizate de la Presedintie, care detinea t
Seful DNA, Daniel Morar, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca nu stie cum au ajuns imaginile la TVR, dar ca, in mod sigur, "nu au plecat de la DNA" si nu a exclus varianta ca imaginile sa fie furnizate de la Presedintie, care detinea toate probele din dosar.
"Nu stiu cum au ajuns aceste imagini la TVR. Dar interceptarile s-au realizat pe baza unor mandate emise de un judecator. Flagrantele se pot face si in faza actelor premergatoare. Dosarul cu toate probele s-a dus la presedintele Romaniei, cum cere legea", a spus Daniel Morar, citat de Mediafax. El a precizat ca imaginile "nu au plecat de la DNA" si nu a confirmat ca aceste imagini sunt reale. Morar a anuntat ca va face o ancheta in privinta interceptarilor video si audio difuzate de TVR. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ieri ca este foarte important ca s-au demarat verificari cu privire la modul in care a ajuns materialul cu Decebal Traian Remes la TVR si daca scurgerile de informatii au fost de la procurori sau judecatori. Procurorul general a precizat ca i-a solicitat lui Daniel Morar sa-i trimita o informare cu privire la aceste aspecte. "Nu am toate indiciile sa va spun daca acel film este autentic sau nu, daca face parte din dosar penal sau nu", a afirmat procurorul general. Intrebata daca este posibil ca scurgerile sa fi fost de la Cotroceni, Kovesi a raspuns ca nu poate sa faca aprecieri de unde s-au scurs informatiile si acest lucru va fi lamurit dupa finalizarea anchetei. In legatura cu posibilitatea ca unul dintre procurori sa fi dat aceste informatii si ce masuri se pot lua impotriva lui, Kovesi a raspuns: "Din punct de vedere penal, nu avem sanctiuni". (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.