Daca dl Remes e corupt sau nu, este treaba Justitiei sa stabileasca. Oricum, mie mi se pare suspecta usurinta cu care Ąscapa" din dosarele DNA o multime de informatii catre presa.

Dar e treaba DNA si, pe cale ierarhica, a CSM sa stabileasca modul in care imagini dintr-o ancheta in curs ajung sa fie vizionate pe toate ecranele televizoarelor patriei, difuzate de postul public. Insa, cum spuneam, Justitia este cea care va stabili vinovatia ori nevinovatia dlui Remes si, pina atunci, pentru mine, este la fel de nevinovat ca oricare dintre noi.

Din pacate, in alte privinte, D-sa va ramine Ąnevinovat" si dupa verdictul Justitiei, pina la adinci batrineti. In calitate de demnitar al statului roman european, de pilda. Dupa vorba, dupa port, il pot situa in tot felul de pozitii sociale, insa nu de ministru, ci un pic mai Ąpopulare", mai subalterne. De la crescator de porci la Mahmudia pina la tejghetar in Maramuresul natal, gustind adesea din palinca pe care o vinde turistilor, mai scapind cite o snoava spre descretirea fruntilor, mi-l pot imagina in multe ipostaze pe dl Remes, dar postura de ministru ma perplexeaza insa complet. Si nu doar pe mine, daca ma uit catre reactiile opiniei publice, scrise ori vorbite, legate de prestatiile sale la fel de publice.

Cu toate acestea, a fost ministru in citeva guverne si la mai multe ministere - de la Finante la Agricultura. Ma intreb cind va veni rindul Educatiei, Justitiei sau Culturii. Daca dnii Adomnitei si Chiuariu pot pastori aceste ministere, de ce i-ar fi imposibil dlui Remes? Ce l-ar impiedica? Alura sa de Zaroni de peste veac? Asta nu l-a impiedicat sa se afirme la Finante prin ideea impozitului pe numarul scaunelor din circiumi, nici sa paralizeze finantarile pentru agricultura ce trebuiau sa soseasca de la UE!

Nu stiu daca dl Remes e corupt. Nu stiu nici daca dl Chiuariu a incalcat legea. Nu stiu nici despre dnii Adomnitei sau Nicolaescu cum sint. Va stabili Justitia. Insa, ca alegator si contribuabil, constat ca dumnealor isi manifesta incompetenta si inadecvarea in functiile publice ocupate (si) pe banii mei! Poate ca ofensiva DNA e impulsionata de Cotroceni, care vrea sa obtina ce n-a reusit prin motiune. Dar daca dl Tariceanu isi vrea binele, ar trebui sa profite de Ąraul" facut de presedinte si sa se debaraseze naibii de acesti ipochimeni. Ca de bunavoie nu pleaca!

Liviu ANTONESEI este scriitor si profesor la Universitatea ĄAl.I. Cuza" din Iasi