Compania K Tech Electronics a investit 1,5 milioane de dolari in dezvoltarea diviziei online, proiect demarat la inceputul anului curent. Investitia a vizat in principal aplicatia www.upshop.ro, call center-ul, stocul de marfa si amenajarea noului se
Compania K Tech Electronics a investit 1,5 milioane de dolari in dezvoltarea diviziei online, proiect demarat la inceputul anului curent. Investitia a vizat in principal aplicatia www.upshop.ro, call center-ul, stocul de marfa si amenajarea noului sediu destinat diviziei online. Costurile includ, de asemenea, bugetul de marketing necesar promovarii, se arata intr-un comunicat al companiei.
"Pentru divizia online, ne propunem obtinerea unui procent de 5-7% din cifra de afaceri a companiei K Tech Electronics, estimata la peste 105 mililoane de dolari, in 2007", au declarat reprezentantii companiei, in documentul citat.
In ceea ce priveste anul 2008, compania estimeaza o triplare a cifrei de afaceri diviziei online, pe fondul extinderii segmentului de cumparatori online. "Numarul mare de utilizatori de Internet, estimat la aproximativ 8 milioane pana la sfarsitul anului 2008, va influenta pozitiv vanzarile pe acest canal de distributie", apreciaza oficialii K Tech.
Pe canalul de distributie online, din punctul de vedere al structurii de vanzare pe clase de produse la K Tech, laptopurile conduc detasat, cu un nivel de peste 50%, urmate de monitoarele LCD, cu 20%. De asemenea, exista o cerere importanta pentru sistemele preasamblate, gadget-uri si periferice.
"Pentru urmatorii ani, estimam o crestere a segmentului de cumparatori dispusi sa investeasca sume importante pentru achizitionarea online de produse finite, ceea ce se va traduce in cresterea valorii medii a comenzilor", au spus reprezentantii companiei.
In primul trimestru al anului 2007, compania K Tech Electronics a obtinut un procent de 12,1% din piata desktop PC (conform IDC), ca numar total de unitati asamblate si vandute sub brandul propriu Ultra.
Pe perioada ianuarie-iunie a acestui an, compania si-a mentinut ritmul de crestere obtinand, o cota de piata de 11,1%.
Compania K Tech Electronics este una dintre cele mai importante prezente de pe piata romaneasca de IT, desfasurand activitati atat in segmentul de retail prin lantul de magazine Ultra PRO Computers, cat si in cel de distributie.
In anul 2006, compania K Tech Electronics a obtinut o cifra de afaceri de 84,2 milioane de dolari si un profit de aproximativ 1,5 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.