Sportivul s-a ales cu dosar penal pentru omor prin imprudenta, din cauza faptului ca Politia din Deva nu si-a facut datoria.

Sportul este, de fiecare data, un mare furnizor de spectacol, de asta este si atat de iubit. Cateodata, insa, in
Sportivul s-a ales cu dosar penal pentru omor prin imprudenta, din cauza faptului ca Politia din Deva nu si-a facut datoria.

Sportul este, de fiecare data, un mare furnizor de spectacol, de asta este si atat de iubit. Cateodata, insa, in spatele cortinei se intampla si lucruri mai putin placute, urate, chiar tragedii am spune. Editia din acest an a Turului Ciclist al Romaniei se poate incadra la acest nefericit exemplu. Un accident petrecut in timpul concursului, in urma caruia a murit un om, i-a schimbat complet viata rutierului Gabriel Juganaru.

De atunci a trecut ceva vreme, dosarul se afla pe rol la Deva, iar ciclistul, fara sa aiba vreo vina, este chemat prin tribunale. Incompetenta politistilor, care nu si-au facut datoria de a asigura traseul, a dus la aceasta tragedie. Ei se spala pe maini, spunand ca nu au stiut de organizarea acestei etape de tur ciclist, scurtcircuitul petrecandu-se la nivelul local, unde stanga nu stie ce face dreapta. De altfel, unul dintre dosare se refera chiar la vina pe care o au organizatorii in acest groaznic accident. Dupa ce in noaptea de dupa acci dent a fost in coma profunda, „victima“ din Deva si-a revenit a doua zi dimineata, a apucat sa vorbeasca cu medicii, spunandu-le ca nu isi aminteste nimic de accident, dar la cateva ore a murit. O tragedie ce putea fi evitata daca toata lumea isi facea datoria.

Acum, fara nici un fel de vina, un sportiv este tarat prin tribunale, acuzat de omor prin imprudenta, are dosar penal, iar adevaratii vinovati se spala pe maini, precum Pilat din Pont.

Haos total inaintea liniei de finis de la Deva
Cum s-a petrecut nenorocirea. In etapa a doua, rutierii aveau de parcurs 146 de kilometri pe traseul Targu Jiu-Petrosani-Deva, pe o caldura infioratoare, atunci cand in aproape toata tara se instalase deja celebrul cod portocaliu si urma cel rosu. Pe un drum cu multe sicane, echipajul de Politie ce se afla in fruntea caravanei a indrumat de doua ori gresit grupul de ciclisti din fata, precum si masinile din caravana, spre nemultumirea tuturor. Toata lumea a fost surprinsa de haosul ce domnea pe strazile de la intrarea in oras, acolo unde nu era nici un picior de politist pentru a dirija cat de cat circulatia, dar, mai ales, pentru a opri traficul infernal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.