O casa de vis nu depinde numai de arhitectura, calitatea constructiei, finisaje, ci si de terenul pe care este construita. Asadar, alegerea terenului pe care va fi construita este foarte importanta. De aceea nu este cazul sa va zgarciti tocmai la cum
O casa de vis nu depinde numai de arhitectura, calitatea constructiei, finisaje, ci si de terenul pe care este construita. Asadar, alegerea terenului pe care va fi construita este foarte importanta. De aceea nu este cazul sa va zgarciti tocmai la cumpararea terenului, pentru ca daca acel loc "va cheama", numai acolo va veti gasi linistea. Foarte important este sa aveti acces rapid la utilitati, pentru ca daca veti fi nevoit sa le aduceti dumneavoastra la noua locatie, cheltuielile pe care va trebui sa le suportati vor fi enorme.
Mai sunt persoane care in aceasta perioada achizitioneaza terenuri in vederea revinderii acestora la preturi mai ridicate dupa o perioada de timp. Oricine are nevoie de bani pentru cumpararea unui teren va gasi multe informatii pretioase si un sfat bun pe www.finzoom.ro, portal financiar ce compara credite, carduri de credit, depozite si, mai nou, pensii private, si pune la dispozitie serviciul de consultanta online gratuita.
Astfel ca exista mai multe posibilitati de a colabora cu bancile, prin:
- credit de consum fara garantii sau cu ipoteca;
- credit ipotecar pentru achizitie teren.Mai multe detalii despre fiecare tip de finantareCreditul de consum fara garantii este plafonat la maximum 20.000 euro pe maximum 10 ani, astfel ca daca valoarea terenului se incadreaza in aceasta suma, iar banca va poate oferi creditul in functie de veniturile demonstrate pe perioada maxima admisa, nu ezitati. Mergeti si solicitati creditul.
Avantajele sunt urmatoarele: nu trebuie sa justificati destinatia banilor, nu sunt solicitate garantii suplimentare si trebuie sa depuneti numai cateva acte: cartea de identitate, adeverinta de venit cu ultimele 3 salarii nete si, in functie de banca, o copie dupa cartea de munca si o factura de utilitati (pentru autentificarea adresei).
La creditul cu ipoteca e recomandat sa apelati daca valoarea imobilului depaseste 20.000 euro si/sau doriti o perioada de rambursare mai mare. Insa va trebui sa aduceti si actele imobilului pe care il aduceti drept garantie (poate fi al dumneavoastra sau al unei rude apropiate). Acesta va fi evaluat si, in functie de rezultatul evaluarii, banca va decide valoarea creditului. De obicei, banca finanteaza 75% din valoarea evaluata a bunului adus in garantie, insa, mai nou, poate ajunge si pana la 100%. Avantaje: obtineti suma necesara, nu trebuie sa justificati destinatia banilor, iar daca solicitati o perioada mai mare veti avea o rata lunara mai mica de plata.
Creditul imobiliar/ipotecar pentru achizitia unui teren necesita mai multe documente: actul de proprietate asupra terenului (de la vanzator), declaratie pe propria raspundere a vanzatorului ca terenul nu este revendicat si nu exista litigii asupra sa, antecontract de vanzare-cumparare.Vrei credit pentru teren, atunci va trebui sa cunosti urmatoarele:
- Pentru achizitia de terenuri, bancile ofera imprumuturi in moneda nationala si in valuta pe o perioada destul de lunga, 35 ani (Banca Romaneasca, Bancpost, CEC).
Poate fi nevoie sa aveti avans, pentru ca marea majoritate a bancilor inca acorda finantare pentru maximum 75% din valoarea de achizitie.
- Important este ca terenul vizat spre cumparare sa fie in intravilan, bancile evitand sa crediteze terenuri aflate in extravilan.
- O alta conditie esentiala este sa fiti declarat eligibil in urma scoringului bancii. Aceasta inseamna sa puteti demonstra ca veniturile, cumulate cu ale familiei eventual, suporta o rata lunara cu acel imprumut. Insa nu va faceti griji daca la un prim calcul nu va incadrati, pentru ca pe langa salariul de baza, bancile mai iau in considerare si alte venituri: dividende, pensii, drepturi de autor, chirii, stimulente, norma de hrana (vezi Bancpost), in esenta toate veniturile stabile ce pot fi demonstrate cu acte.Atentie!!Asigurati-va de la bun inceput de faptul ca vanzatorul este de acord sa incaseze banii direct de la banca. Aceasta pentru ca in momentul ridicarii banilor din cont exista un comision de retragere numerar pe care acesta este posibil sa nu fie dispus sa il plateasca. Daca veti conveni cu vanzatorul sa acoperiti si acest comision, cu siguranta veti incheia tranzactia.Garantii necesare- ipoteca asupra terenului cumparat sau asupra unui bun imobil existent in proprietatea ta sau a unei rude dispuse sa-l lase spre ipotecare. De obicei, bancile solicita ca valoarea bunului adus ca garantie sa acopere 133% din suma imprumutata.
- incheierea unei asigurari pentru bunul adus in garantie, asigurare ce poate fi oferita gratuit de banca sau nu, in ambele cazuri polita va fi cesionata in favoarea bancii.
- unele banci solicita incheierea unei asigurari de viata care va fi cesionata in favoarea bancii.Bancile practica dobanzi cu valori cuprinse intre 5,75% (vezi BRD, dobanda fixa 1 an, apoi variaza, 6,65%) si 9,5% (Banca Transilvania, dobanda variabila), iar o valoare medie a DAE este de 9% (credit de 25.000 euro pe 20 ani).
Pentru a cunoaste toate ofertele de creditare in vederea achizitiei unui teren, accesati www.finzoom.ro, sectiunea CREDITE IMOBILIARE, si introduceti criteriile de cautare. Daca va fac cu ochiul una sau mai multe dintre oferte, nu ezitati sa aplicati online gratuit. Prin completarea formularului de aplicatie, veti fi contactat de un reprezentant al bancii de la care veti obtine mai multe informatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.