Aflat in tara pentru a sustine campania de atragere si initiere a copiilor in tainele tenisului, intitulata sugestiv "10 pentru Andrei Pavel", cel mai valoros reprezentant al tenisului masculin autohton din ultimul deceniu a spus ca mai are de gan
Aflat in tara pentru a sustine campania de atragere si initiere a copiilor in tainele tenisului, intitulata sugestiv "10 pentru Andrei Pavel", cel mai valoros reprezentant al tenisului masculin autohton din ultimul deceniu a spus ca mai are de gand sa joace inca cel putin un an, visul sau fiind acela de a evolua pentru a cincea oara consecutiv la Jocurile Olimpice.
Liderul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a facut in aceasta saptamana un adevarat tur de forta prin marile orase ale tarii, Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti, pentru promovarea tenisului in randul copiilor. Incantat de campania care-i poarta numele, "10 pentru Andrei Pavel", cel mai bine clasat jucator roman in ierarhia ATP a spus ca si-ar fi dorit sa participe mai repede la astfel de initiative. "Ideea de baza a fost sa promovam tenisul, pentru ca tinerii sa nu mai stea ore in sir in fata calculatorului, ci sa joace tenis", a punctat Pavel intr-o conferinta de presa organizata inaintea ultimei actiuni ce a avut loc, ieri, la Centrul National de Tenis din Capitala. Si cum prezenta "Cneazului" a atras de la sine si intrebari despre viitorul sau, cat si despre intalnirea de cinci stele din runda inaugurala a Grupei Mondiale, unde Romania va primi din nou replica Frantei, Pavel a spus ca nu s-a gandit sa puna racheta in cui. "Sigur am de gand sa joc si anul viitor. Visul meu este sa joc la a cincea Olimpiada. Depinde si cum va fi cu inscrierile. Apoi spre sfarsitul anului trebuie sa ma gandesc ce voi face. Sigur, daca intru din nou in primii 50, nu are nici un rost sa ma las de tenis. Totusi, incetul cu incetul imi vine si mie timpul. Trebuie sa ma gandesc si la familia mea, dar inca imi place foarte mult sa joc, iubesc competitia, mai ales Cupa Davis. Atat timp cat ma duce cocoasa incerc sa joc cat mai mult", a punctat Pavel. "Cred ca mai sunt doi inaintea mea ca varsta, Bjorkman si Santoro. Nu vreau sa raman singur, dar si acesta ar fi un record", a adaugat in gluma "Cneazul", care va pleca azi spre Spania pentru a participa la Mastersul de la Madrid. Referindu-se la meciul din Cupa Davis, Pavel a recunoscut fair-play ca francezii sunt favoriti. "Este o echipa incredibil de puternica. Daca nu erau rusii, ei castigau Cupa Davis. Ei sunt favoriti, dar avem si noi sansa noastra, mai ales daca eu si cu Victor Hanescu vom fi sanatosi si in forma. Poate si baietii la dublu mai reusesc o data surpriza de a-i bate pe francezi", a afirmat Pavel. "Avem avantajul ca jucam acasa si ne putem alege suprafata, desi nu e mare lucru, pentru ca ei au jucatori destui pentru orice tip de teren. Vom vedea unde jucam, ca avem o singura sala care corespunde cerintelor, Sala Polivalenta din Bucuresti si alte doua, la Brasov si la Sibiu, care nu au numarul suficient de locuri. Am vazut sala de la Sibiu, este foarte frumoasa, dar avem numai 1800 de locuri si noua ne trebuie 4000, asa ca nu stiu unde-i vom pune", a mai spus Pavel, concluzionand in gluma: "Poate vom incerca sa invitam cupluri sa stea unii in bratele celorlalti".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.