Presa rusa il ironizeaza pe presedintele francez Nicolas Sarkozy, dupa ce acesta a declarat ca a privit catre Piata Rosie in momentul in care s-a trezit, in prima sa dimineata la Moscova, desi hotelul sau nu are vedere catre celebra piata.

Presa rusa il ironizeaza pe presedintele francez Nicolas Sarkozy, dupa ce acesta a declarat ca a privit catre Piata Rosie in momentul in care s-a trezit, in prima sa dimineata la Moscova, desi hotelul sau nu are vedere catre celebra piata.


"De mult imi doream sa vin aici. Sa te trezesti in Piata Rosie nu este putin lucru", a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy in cadrul intalnirii cu omologul sau rus, Vladimir Putin, afirmatie ce a starnit mania presei ruse. Marea problema a presedintelui francez este ca hotelul in care a fost cazat nu are vedere catre Piata Rosie. "Am inceput sa ne intrebam unde s-a trezit presedintele Sarkozy, astfel incat a putut vedea Piata Rosie", noteaza ironic cotidianul Kommersant.


FANTEZII. Din acelasi cotidian aflam ca Sarkozy a fost cazat la Hotelul National, care, intr-adevar, se afla relativ aproape de celebra piata moscovita, insa vederea de la ferestre este obturata de alte cladiri mai inalte.  

"Putem vedea Piata Rosie de la fereastra Mausoleului lui Lenin (ce se afla in centrul pietei), doar ca Mausoleul nu are ferestre", continua ironia jurnalistilor rusi. "Kremlinul si viziunea Pietei Rosii i-au dat aripi, Sarkozy vorbind in conferinta de presa despre dorinta sa ca investitorii francezi sa patrunda in capitalul Gazprom", il ironizeaza pe Sarkozy si cotidianul Nezavissimaia Gazeta. Titlul ales spune totul despre sansele de reusita ale investitorilor francezi: "Visuri si fantezii ale lui Nicolas Sarkozy".

Dezlantuiti, rusii l-au criticat pe Sarkozy inclusiv pentru ca si-a tutuit omologul sau pentru ca poarta talonete. "Vizita nu a avut nici un rezultat" este concluzia publicatiei economice Vedomosti, care noteaza ca au lipsit anunturile concrete in privinta Iranului, a Kosovo si a cooperarii economice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin