PUNCTUL PE EI
Meciul Romania - Olanda e o smecherie d-asta care nu prea incape in obisnuintele noastre. Abia de se joaca o data pe an, tocmai la Constanta, si nici n-a prins foiala sezonului de bronzol. Salariatii vacantelor de vara au intrat
PUNCTUL PE EI
Meciul Romania - Olanda e o smecherie d-asta care nu prea incape in obisnuintele noastre. Abia de se joaca o data pe an, tocmai la Constanta, si nici n-a prins foiala sezonului de bronzol. Salariatii vacantelor de vara au intrat in somaj, nasii de bisnitari si-au tras vacanta de intersezon, pestii ai grei s-au dat la fund, centura e pustiita de viata, iar pipitele au trecut la pufoaice cu arici ca sa nu lacrimeze clientul cand se blocheaza-n fermoare sofisticate.

Meciul Romania - Olanda e unul de plictis fiindca nationalele astea si-au obosit pana si povestitorii. Nici ideile alea putine daa€™ fixe nu mai au sos.

Van Basten nu mai surprinde prin optiuni bizare. Indiferent care sunt primele 11 nume ce-i trec prin minte tot ii iese pasenta. Zburatorii sunt buni indiferent de inscriptia din buletin. O fi Robie van Persie suspendat, dar sarla asta e capabila sa ne dea gol si cand sta in fata televizorului. Pe Clarence Seedorf l-a luat curentul cat a fost copil de mingi si tot nu s-a bosumflat. Ii zici sa joace, el se ia in serios si joaca. Nici Edwin van der Saar pare sa nu se dea lovit.


La Piturca, lucrurile devin cu mult mai simple. El nu e pus in dificultatea de a alege. Pentru a completa grupul celor cativa titulari de drept ii este necesara doar inspiratia proprie. De aceasta data a fost deposedat de sfaturile competente ale selectionerilor voluntari. Marginalii nu i-au mai titularizat in echipa ideala pe Vladut Munteanu, Sergiu Radu si George Ogararu. Sergiu i-a convins la ultima convocare, Vladut e pe-aproape de Sergiu, iar Ogararu s-a echipat deja din magazia nationalei.


Meciul lui Piturca cu contestatarii sai traditionali pare mai important decat meciul Romania - Olanda. Sau, cel putin, asa citim. Poate sunt eu nebun cand gandesc ca totusi maine, la Constanta, se joaca un meci care poate decide ocupanta primului loc in grupa preliminara a CE. Poate ca e o tampenie sa doresc calificarea, in sfarsit, a Romaniei la un turneu final. Ma simt mai bine insa in nebunia mea decat sa marsaluiesc in slujba ideilor putine daa€™ fixe. Merg pe mana lui Piturca, Mutu, Chivu, Lobont si a companiei. Indiferent care va fi rezultatul final.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.