Un fost candidat la presedintia Mexicului a fost prins ca a luat-o pe scurtatura la un maraton din Berlin.Roberto Madrazo nu a vrut sa piardadin nou Roberto Madrazo, un participant infocat din partea PRI (Partidul Revolutionar Institutional) al cursei electorale de anul trecut din Mexic, s-a dovedit a fi la fel de inflacarat si in privinta maratonului de la Berlin desfasurat la sfirsitul lunii trecute. De aceasta data insa, politicianul mexican si-a dorit intr-atit de mult victoria, incit a preferat sa triseze. A scurtat traseul prestabilit cu 15 kilometri. Probabil suparat pe faptul ca anul trecut electoratul mexican l-a clasat abia pe al treilea loc, a uitat de cip-ul plasat de organizatori intr-unul dintre tenisi. Toti cei aproape 40.000 de concurenti purtau un astfel de dispozitiv care inregistra momentul in care alergatorul trecea pe linga scanerele plasate de-a lungul traseului si care l-a dat de gol pe Madrazo.

Dupa doua ore, 41 de minute si 12 secunde de la start, politicianul mexican a trecut victorios linia de sosire. Si poate ca ar fi ramas victorios daca un fotoreporter nu ar fi atras atentia asupra hainelor acestuia. Madrazo, spre deosebire de ceilalti, care pareau a se sufoca in tricouri si in pantaloni scurti, purta o sapca, o jacheta si pantaloni lungi. Relaxarea mexicanului a ridicat suspiciuni in rindurile organizatorilor, care au verificat arhiva electronica a scanerelor de pe traseu si au constatat cu uimire ca politicianul a scurtat drumul cu 15 kilometri. Conform inregistrarilor, Madrazo a terminat primii 20 de kilometri din maraton la o viteza normala. Apoi a disparut din inregistrari pentru 15 kilometri si in citeva minute a trecut linia de sosire victorios.

„Nici macar detinatorul recordului de viteza n-ar fi putut alerga atit de repede", a declarat, pentru Associated Press, Mark Milde, directorul care s-a ocupat de evenimentul de la Berlin.

„La momentul actual, nu detine nici un post public si este un mexican ca oricare altul si nu este obligat sa dea nimanui nici o explicatie", a declarat marti purtatorul sau de cuvint, Addy Garcia.

In ultimul an, Roberto Madrazo a tot incercat sa se mentina in atentia publicului. A lansat chiar si o carte cu numele „Tradarea", in care atrage atentia asupra fraudelor electorale.