Producatorul de echipamente electronice si IT BenQ estimeaza pentru acest an pe piata romaneasca afaceri de 23 de milioane de euro, cu aproape 50% mai mult fata de rezultatul inregistrat anul trecut.
"Initial, aveam un obiectiv de 25 de milioane
Producatorul de echipamente electronice si IT BenQ estimeaza pentru acest an pe piata romaneasca afaceri de 23 de milioane de euro, cu aproape 50% mai mult fata de rezultatul inregistrat anul trecut.
"Initial, aveam un obiectiv de 25 de milioane de euro, insa noua tinta este mai realista. De asemenea, rata profitului brut, de 2%, va fi greu de atins, insa vom ramane pe plus", a declarat miercuri directorul de marketing al BenQ Romania, Bobby Durbac. El a adaugat ca in ultimul trimestru al anului vanzarile se vor dubla comparativ cu perioada similara a anului trecut. "Obiectivul de vanzari, de zece milioane de euro, este greu de atins si cred ca un nivel de opt milioane de euro pentru acest interval este mai realist", a spus Durbac. BenQ a lansat miercuri noi produse, respectiv monitoare, camere digitale, notebook-uri si proiectoare. "Romania este o piata dinamica si are un ritm de crestere important, un criteriu esential pentru introducerea, in premiera pentru regiune, a modelelor noi din aceste game", a afirmat managing directorul BenQ pentru Europa Centrala si de Est, Mike Borze.
Directorul de marketing al reprezentantei locale a companiei taiwaneze a adaugat ca noile produse vor sustine pozitia BenQ pe piata romaneasca, in liniile de business traditionale - monitoare LCD, unde detine o cota de 10-11% si ocupa pozitia a treia, si proiectoare, unde cota este de circa 40%.
"Succesul pe aceste categorii de produse ne-au facut sa extindem portofoliul, aducand mai multe modele, cu tehnologii noi, imbunatatite. BenQ este interesata de segmentul proiectoarelor pentru consumatori, pana in prezent produsele fiind destinate segmentului de business", a aratat Durbac.
Pentru 2008, BenQ are ca obiectiv pozitia a doua pe piata monitoarelor LCD si o cota de 12-13% pe segmentul camerelor digitale, fata de 10%, in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.